İşte yeni normalin masa düzeni!

İskenderun Kaymakamlığı, 2 Mart 2021 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci kararları doğrultusunda, restoran, lokanta v. b. işletmelerdeki kapasite sınırlamaları ve oturma düzeni ile ilgili açıklama yaptı.

Risk gruplarına göre alınacak tedbirler genelgesi doğrultusunda açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde yüzde 50 kapasite sınırlaması kapsamında masalar arasında da 1,5 metre mesafe verileceğini duyuran kaymakamlık, işyerlerinin girişine ve içeride uygun yerlere müşterilerin görebileceği şekilde işletmenin toplam kapasitesi ile yüzde 50 kapasite sınırlaması kapsamında kişi sayısını gösterir belge asılacağını duyurdu.

HES KODU OLMAYAN ALINMAYACAK

HES kodu kontrol edilmeksizin müşteri kabul edemeyecek olan yeme-­içme yerlerinde onaylanan oturma düzeninde belirtilen şeklin dışında mekanda kesinlikle fazladan masa-koltuk bulundurulmasına müsaade edilmeyecektir.

Oturma düzeni aşağıdaki şekildeki gibi uygulanacak olup, buna göre hazırlanan işletme kapasitesi ve oturma düzenini gösterir levha işletmelerin girişlerine ve içerideki uygun yerlere asılacaktır:

Bir cevap yazın