Teknoloji ağında Kadınları işaret eden iki uzman

İş dünyasının referans dergisi Fortune, “Gelecek nesiller için teknoloji”’ fikriyle yola çıkarak Türkiye’de çok başarılı yazılımcılar ile iş birliği yapan Age Provocateur’e geniş yer verdi.

Hatay boksunun önemli ismi, İskenderun’un önemli kalemlerinden Nuri Erdener’in kızı Gülşah Erdener Akın ile marka danışmanı Duygu Birecikli tarafından kurulan Age Provocateur, Türkiye’nin dört bir yanında farklı alanlarda hizmet veren 60 bilişim ve yazılım firmasını şirketlerle buluşturarak bir ilke imza atacak.

“Gelecek nesiller için teknoloj”’ fikriyle yola çıkarak Türkiye’de çok başarılı yazılımcılar ile iş birliği yapan Age Provocateur, Sanal Gerçeklik’ten, Artırılmış Gerçeklik’e, Yapay Zeka’dan Nesnelerin İnterneti’ne, Fotorealisk’ten Otomasyon’a, mimariden oyun yazılımlarına kadar konusunun uzmanı 50’den fazla firmayı tek çatı altında portföyünde bulunduruyor.

‘Şirketlere yetenek havuzu sunuyoruz’
Age Provocateur Kurucu Ortağı Gülşah Erdener Akın, Fortune’deki açıklamasında “Türkiye’de tüm yazılım çalışmalarının en iyi haliyle yapılabildiğini şirketlere aktarmak ve yazılımcıları şirketlerle buluşturmak üzerine çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinden, Kahramanmaraş’tan, Antalya’dan, Gaziantep’ten, İzmir’den Ankara’dan 60 bilişim şirketimiz var. Amacımız şirketlerin ihtiyacına uygun bilişim şirketini projeye dahil ederek hem yazılımcı ekibin yeteneğini şirkete aktarmak hem de şirketin ihtiyacını çözüm ortaklarımız olan yazılımcı ağımızdan çözmek. Bu şekilde firmaların endüstri 4.0’a adapte olması, dijital “dönüşüm” süreçlerini tamamlamaları için onlara bir yetenek havuzu sunuyoruz. Yazılım geliştiricilerin, dünya çapında yazılımlar yaptıklarını duyurmaları ve daha iyisini, daha yenisini, en yenisini yapmaları için çalışıyoruz” dedi.

‘Doğru yazılımcıyı buluşturuyoruz’
Dünya çapında başarılı olabilecek Türk yazılım geliştiricilerinin olduğuna dikkat çeken Age Provocateur Kurucu Ortağı Duygu Birecikli faaliyetleri ile ilgili olarak: “Ülkemiz ekonomisinin kalkınmasında teknoloji ve yazılım konusunda markalaşmak ve yazılım ihraç eden bir ülke haline gelmek büyük önem taşıyor. Uluslararası boyutta ilgi gören pek çok başarılı projenin arkasında Türk yazılım geliştiricileri yer alıyor. Türk yazılım geliştiricilerinin yaptıkları işleri, becerilerini göstermek üzere yola çıktık. Küçük, büyük demeden sektör bağımsız olarak tüm firmaların ihtiyaçlarını karşılayabilecek yazılım ve teknoloji çözümlerini çözüm ortaklarımız kanalıyla Age Provocateur güvencesiyle üretiyor ve sunuyoruz. Teknolojiyi bu anlamda demokratikleştiriyoruz diyebiliriz. Doğru projeyle temsil ettiğimiz doğru yazılımcıyı buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Karbon salımı azalıyor’
Teknolojinin sürdürülebilirliğe olan katkısına da dikkat çeken Age Provocateur kurucuları: ‘Teknolojiyi doğru kullanarak dünyanın sürdürülebilirliğine katkıda bulunacağız. Uzaktan çalışma yöntemleri olan video konferanslar sayesinde daha az araba kullanıyoruz. Uluslararası ya da şehirlerarası uçuş yapmamıza gerek kalmıyor. Dolayısıyla bireysel karbon salınımımızı azaltmış oluyoruz. Önümüzdeki dönemde doktorların ya da hastaların seyahat etmesine gerek kalmadan, mesafelere rağmen ameliyatlar Virtual Reality (Sanal Gerçeklik) ve Robotik  kullanılarak gerçekleşecek, tekstil ürünlerinin numuneleri aynı şekilde sanal gerçeklikle deneyimletilerek numune üretiminden kaynaklanan fire, karbon salınımı ve su tüketimi azalacak. 3D sanal ortamlar sayesinde mekanlardan bağımsız çalışacağız. Tüm bunlar yazılımcılarımız sayesinde gerçekleşecek. Biz de yazılımcıları bu geleceğin teknolojisini üretebilmeleri için Türkiye’deki ve yurt dışındaki şirketlere tanıtıyoruz, aralarında köprü oluyoruz” dedi.    

‘Özel projeler yapıyoruz’
Age Provocateur, ISG (İş Sağlığı Güvenliği) eğitimleri, Gamification (Oyunlaştırma), Fabrikaların dijital dönüşüm süreçleri, konfigüratörler, Interaktif ve teknolojik özel ses, ışık sahne şovları, canlı yayında VFX, 3D mekanlarda 3D ses yapısı ile etkileşimli Sanal Stüdyo, Fuar, Konser, mağaza, kongre platformları, 3D ya da 360 fotogrametri ile dijital ikiz projeleri, fotorealistik avatar tasarımları, sosyal medya filtreleri, VR ( Sanal Gerçeklik), AR ( Artırılmış Gerçeklik) , mobil, web’e özel tasarım oyunlar, uygulamalar ve daha pek çok alanda özel projeler yapıyor.

Bir cevap yazın