Tuzakla kuş avcılığına 13 bin lira ceza!

Hatay İl Jandarma Komutanlığı çevre, doğa ve hayvanları korumak amacıyla yürütülen faaliyetler kapsamında tuzaklarla kuş avladıkları belirlenen 8 kişiyi gözaltına aldı.  Toplam 13 bin lira para cezası kesilen şahıslar hakkında sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları gerekçesiyle de işlem yapıldı.

Samandağ İlçe Jandarma Komutanlığı ile Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ekiplerinin Samandağ Yeşilyazı Mahallesinde yaptığı müşterek kontrollerde sokağa çıkma yasağını ihlal ederek izinsiz av yaptığı tespit edilen Z.S., A.K., I.B., A.K ., M.D., A.Ö., F.D. ve H.A. isimli şahıslar kuş avlamak amacıyla kurdukları yaklaşık 50 metre uzunluğundaki kıl tuzak ve diğer av malzemeleri ile birlikte yakalandı.

Şahıslara, Kara Avcılığı Kanuna Muhalefet suçundan 6.176,00 TL, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek suçundan 6.880.00 TL olmak üzere toplam 13.046,00 TL idari para cezası uygulanmak üzere idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilerek Mülki Makama gönderildi.

Bir cevap yazın