Ak Parti Hatay, safları sıkı tuttu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı Ak Parti 7. Olağan Hatay İl Kongresi’nde başkanlığa Adem Yeşildal getirildi. Antakya Spor Salonu’nda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla, tek listeyle gerçekleşen kongrenin Divan başkanlığını AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu yaptı. Yeşildal’ın listesinde, daha önce Ak Parti Hatay Milletvekilliği yapan Orhan Karasayar’ın yanısıra belediye meclis üyeliği yapan isimler de dikkat çekti.

“AK Parti, milletin partisidir”

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı kongrede konuşma yapan Bakan Gül, AK Parti’nin milletin ve Hatay’ın partisi olduğunu belirterek, “Hep birlikte inşallah bu davayı daha da yukarılara çıkartacağız. AK Parti reformcu kimliğiyle vesayetle, darbeci anlayışla her zaman mücadele etti. Her zaman eski Türkiye’nin alışkanlıklarını ortadan kaldırmak için yoluna devam etti. AK Parti, iktidara geldiğinden beri bu vesayetçiler rahatsız oldular. Neden rahatsız oldular? Çünkü eskiden beri ülkelerin başkentlerinden telefonla yönetilen Türkiye’yi artık onlar değil, Antakya, Hatay yönetiyor, Türkiye’yi Türkiye yönetiyor diye rahatsız oluyorlar. Biz onları rahatsız etmeye, milletimizle yol yürümeye devam edeceğiz” dedi.

“Az konuşup çok iş yapacağız”

Partilerinin bir vefa hareketi olarak yoluna devam ettiğini söyleyen AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “AK Parti birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın adıdır. AK Parti, ‘Yeter artık, söz de karar da yetki de milletindir’ diyenlerin adresidir, buluşma ocağıdır” şeklinde konuştu.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da yollarının AK Parti, liderlerinin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyerek, “Biz inşallah 2023, 2053 ve 2071’de de dünya lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alnını ak, başını dik tutmak için çok çalışacağız. Namus ve şeref sözü veriyoruz” diye konuştu.

AK Parti Hatay milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi ve Hacı Bayram Türkoğlu da yaptıkları konuşmada “Biz az konuşup, çok iş yapacağız” diyerek, il teşkilatını yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik etti.

‘Safları sıkı tutacağız’

ongrede İl Başkanı Âdem Yeşildal, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalara devam edeceklerini belirterek, “Hatay’a yatırımlar devam ediyor. İnanıyorum ki Cumhur İttifakı olarak safları sıkı tuttuğumuz zaman inşallah 2023’te liderimizin elini güçlendireceğiz. Biz, az konuşup çok iş yapacağız” ifadesini kullandı.

Kongrede, Bakan Gül ve milletvekilleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde hayatını kaybeden partililerin yakınlarına plaket verirken, partiye katılanlara da rozetlerini taktı.

Adem Yeşildal başkanlığındaki İl yönetimi şu isimlerden oluştu; Abdulla Diril, Ahmet Arslanoğlu, Ali Alkan, Armağan Kazım Teköz, Asena Çiğdem Doğramacı, Atike Aynur Karaçete, Bilal Açıkgöz, Bilgehan Aksoy, Bülent Özer, Canan Kahraman Hattapoğlu, Cengiz Yıldız, Değer Tultak, Durdunaz Horoz, Esat Yazar, Fatih Yüksel, Fatma Gül Çalım, Figen Tuna, Gülsüm Cüneytoğlu, Hakan Sağır, Hasan Arslan, İbrahim Cihangir, İbrahim Naci Yapar, İbrahim Paç, Kasım Türkeş, Kenan Bozkurt, Mahmut Altun, Mehmet Ali Yanmaz, Mehmet Fatih Öntürk, Mehmet Selim Aslan, Mehmet Yalçın, Murat Gençoğulları, Murat Gökalp Yılmaz, Mustafa Boyacıoğlu, Mustafa İşler, Necat Çıplak, Ömer Yılmaz, Özer Doğan, Recep Tuncer, Rüstem Gövce, Saadet Akgül, Selahattin Çolak, Seren Güllü Dağdelen, Şükrü Çağlarsu, Tahir Zümre, Volkan Vuslat Okyay, Yılmaz Dönmez, Yusuf Hatay, Yüksel Aydın, Zeki Uyğun.

Bir cevap yazın