İSTE’de yetkili sendikadan KİK Toplantısı

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, yetkili sendika olarak İskenderun Teknik Üniversitesi ile pandemi dolayısıyla ertelenen 2020 Yılı Kurum İdari Kurul(KİK) toplantısını gerçekleştirdi.  

İSTE Senato Salonu’nda Başkan Yanık’ın yanısıra toplantıya Türk Eğitim Sen Üniversite – Sendika Temsilcileri  Uğur Şansal ve Yıldıray Küpeli ile üniversite yönetimini temsilen Rektör Yardımcısı Mustafa Yüksek, Genel Sekreter Yahya Kılıç ve Personel Daire Başkanı Oktay Çolak katıldı.

Kurul üyelerinin tanışması ve sendika ile üniversite arasındaki hususların değerlendirildiği toplantıda, çalışanların talepleri de analiz edildi.

Kamu işlevinin sağlanmasında üniversitenin bir paydaşı olarak kurum ile karşılıklı sorumlulukları yerine getirdiklerini belirten Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, “Çalışma barışı ve huzuru, kurum kültürünün sağlanması adına çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İskenderun Teknik Üniversitesi çalışanları da kamu hizmeti vermektedirler. Bu noktadan baktığımızda Üniversite yönetiminin karar alma süreçleri içerisinde sendika temsilcilerinin de görüş ve önerilerini almaları sonradan ortaya çıkma olasılığı bulunan birçok sorunu önceden görebilme ve giderebilme anlamına gelmektedir. Bizler tarafından öneri olarak getirilen maddelerin tamamına yakınını olumlu bularak, imkânlar dâhilinde teklifleri yerine getirilerek çalışanlara dönüş sağlanacağını ifade eden üniversite yönetimini kutluyorum. Türk Eğitim Sen olarak yetkinin kamu çalışanları adına nasıl kullanıldığının bir göstergesi olan bu toplantı aynı zamanda is verenin çalışandan gelen talepleri analiz ederek dikkate alması üniversite yönetimi adına da ciddi bir duruştur. Üniversite yönetiminin bu tür uygulamaları kabul etmesi ve mevzuata uygun olarak artırması çalışanlar adına bizleri ziyadesiyle memnun edecektir. Özellikle kadro ilanları, üniversite bünyesinde bulunan akademisyenlerin çalışma alanlarında önlerinin açılması ve idari personelle ilgili 13/b-4 maddesinin uygulanmasında kişiye özel uygulamaların değil de kamu yararının ön plâna alınması bizim açımızdan çok önemlidir. Bu nedenle daha çok iletişim ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmak üzere 2021 yılı ilk KİK toplantısında çalışanlar adına daha önemli kararların alınabileceği o zamana kadar gerekli mevzuat hazırlıklarının yapılması toplantıda kararlaştırılmıştır” dedi.

Bir cevap yazın