Bakanlık onayladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında hayata geçireceği besicilik ve sera alanındaki Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri(TDİOSB)’nden biri Hatay’da kurulacak.

Bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetleri için 16 ilde kurulmaya başlanan TDİOSB’lar bünyesinde besi ve süt sığırcılığı, koyun ve keçi yetiştiriciliği, manda yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği ile seracılık, meyvecilik, fide ve fidancılık, çiçekçilik, tohumculuk faaliyetleri yürütülecek.

Projeye tüm üreticiler başvurabilirken, başvurular valiliklere yapılıyor. Proje ile orta ve büyük ölçekli modern tarımsal işletmelerin sayısal olarak artırılmasına katkı sağlamak amaçlanırken markalaşma ile yetiştirici gelirlerinin de artırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında Hatay-Altınözü-Enek, Ankara-Çubuk, Amasya-Suluova, Gaziantep-Oğuzeli, Eskişehir-Beylikova, Kars, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa ve Batman’da besicilik faaliyetinde bulunacak ve OSB’lerin kurulumları tamamlanacak. TDİOSB bölgelerine 2021 yılında 51 milyon lira kredi verilecek.

Hatay Valiliği tarafından Altınözü -Enek köyü bölgesinde toplam 356 hektar alan üzerinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas OSB kurulması ile ilgili başlayan çalışmalar kapsamında OSB’de hayvancılık, Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme tesisleri kurulacağı öğrenildi.

Bir cevap yazın