Sona ‘Eren’ operasyonda Mehmetçik hedef şaşırmadı!

Hatay, Osmaniye ve Gaziantep’te düzenlenen ‘Eren-8 Amanoslar’ operasyonunda, 7 depo ve 2 sığınak imha edilirken, çok sayıda patlayıcı ve yaşam malzemesi ile sahte kimlik düzenlemek amacıyla soğuk mühür ele geçirildi.

Adana Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde; 1670 personelle düzenlenen operasyonda bölücü terör örgütünün barındığı değerlendirilen bölge karış karış tarandı.

Yer yer karla kaplı bölgede gerçekleştirilen operasyonda terör örgütüne ait 7 depo ve 2 sığınak tespit edildi. Depolar ve sığınakların içinde 12 adet savunma tipi el bombası, 5,5 kilogram amonyum nitrat, 106 adet 7.62×54 mm. PKM makineli tüfek fişeği, 289 adet 7.62×39 mm. kalaşnikof fişeği, 3 adet RPG-7 sevk fişeği, 2 adet anti personel RPG-7 mühimmatı, 9 adet el bombası fünyesi, 15 adet büyük pil, 312 metre elektrik kablosu, 1 adet elektronik fünye, 2 adet el yapımı patlayıcı basma düzeneği, 2 adet el telsizi, 2 adet gündüz görüş dürbünü ve terörist liderinin posterleri ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Sığınaklarda ayrıca teröristler tarafından sahte kimlik düzenlemek için kullanıldığı değerlendirilen, İslahiye, Hatay, Nizip, Adıyaman/Merkez, Diyarbakır/Bağlar-Lice, Adana/Ceyhan Nüfus Müdürlüğü ibareli 12 adet soğuk mühür ve 11 adet üzeri yazılmamış eski tip nüfus cüzdan kağıdı ele geçirildi.

Bir cevap yazın