Türkiye’nin Muhtarları Elele verdi

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Hatip Şeran, Teşkilat Başkanı Azat Han Erdemir, Doğu Anadolu Federasyon Başkanı Turan Süme ve Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü’nün de hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Aktürk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla başlatılan “Türkiye Muhtarları Elele Projesi” kapsamında Hatay’da olduklarını söyledi.

Nazik kabullerinden dolayı Vali Doğan’a ve Başkan Doğan’a teşekkür eden Aktürk, bu projede doğu ve batı illerinde görev yapan muhtarların günlük yaşamlarında bariz farkların olmadığını, farkların sadece coğrafi ve kültürel özelliklerden kaynaklandığını görmelerini amaçladıklarını ifade etti.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nu Hatay’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Vali Doğan, “Sosyokültürel farklılıkları tanımak adına muhtarlarımızın farklı kültür ve yaşantıları yerinde görmelerini, anlamalarını sağlayacak olan bu projeyi muhtarlarımızın daha iyi hizmet verebilmeleri anlamında yararlı buluyorum. Hatay Valiliği olarak da üzerimize düşen neyse gereğini yaparız” dedi.

Muhtarların ülke demokrasisi açısından önemli bir idari görev üstlendiğini belirten Başkan Savaş da, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini belirterek, konfederasyonun tüm üyelerine başarılar diledi.

Aktürk, ayrıca Başkan Savaş’a muhtarların çalışmalarına verdiği destek dolayısı ile tüm muhtarlar adına teşekkür ederken, Savaş’ın Hatay’daki muhtarların dile getirdiği sorunlara titizlikle çözüm ürettiğini ve bunun konfederasyona yansıdığını anlattı.

Bir cevap yazın