Vali Doğan, Hatay’a mührü sökülmemiş bir hazine kazandırdı!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Türk edebiyatına çok sayıda eser kazandıran büyük düşünür Cemil Meriç’in doğduğu, 20.yüzyılın ilk yıllarında yapıldığı tahmin edilen ve valilik tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülen Cemil Meriç Kültür Evi’nde incelemelerde bulundu.

1916’da Reyhanlı da dünyaya gelen başta dil, tarih, edebiyat, felsefe ve sosyoloji olmak üzere sosyal bilimlerin birçok alanında araştırma yapmış ve yazılar kaleme almış Cemil Meriç’in doğduğu evde devam eden restore çalışmalarını inceleyen Vali Doğan, “Ne mutlu bizlere ki, kaybettiğimiz birçok değerlerimizin yanında, onları tekrar nasıl kazanabileceğimizi bize gösteren aydınlarımız var. Onları ve eserlerini tanıyarak muhteşem bir maziyi daha muhteşem bir istikbale bağlayabiliriz. Cemil Meriç’in deyimi ile “Tarihimiz mührü sökülmemiş bir hazinedir.” İşte bu hazinedeki en değerli mücevherlerden biri de üstad Cemil Meriç’tir” dedi.

Ziyarette Hatay Valisi Rahmi Doğan’a Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan ve Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu da eşlik etti.

Bir cevap yazın