Arsuz Şehidi Umut Sakaroğlu, ‘Eğitime Umut Ol’du!

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında şehit düşen Arsuzlu Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nun adı İstanbul Esenyurt Cumhuriyet İlkokulu’nun kütüphanesinde yaşayacak.

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD) Kadın Komitesi, 2016 yılında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalindeki terör saldırısında, 238 kişinin hayatını kurtarırken şehit düşen Arsuz- Karaağaçlı Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nun adını yaşatmak için Esenyurt’ta 1900 öğrencili okula mental gelişim atölyesi ve kütüphane kurdu.

Açılış programına Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli ve İGMD yönetim Kurulu Başkanı Serdar Keskin katıldı.

“Eğitime Umut Ol” sloganı ile yola çıkan İGMD Kadın Komitesinin kurdukları Umut Sakaroğlu Mental Gelişim Atölyesi ve Kütüphanesi’nin açılışını Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur gerçekleştirdi.

Eğitime katkılarından dolayı İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneğine teşekkür eden Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Atatürk’ün 57 yıllık ömrüne 4000 civarında kitap sığdırdığını ve onun bu kadar önemli bir lider olmasının temelinde de kitap okuma aşkının yattığını belirtti.

 İGMD yönetim Kurulu Başkanı Serdar Keskin’de gümrüklerin sadece vergi tahsil etmediğini aynı zamanda ülke ve insan güvenliği, halk sağlığı, çevre ve doğanın korunması konularında da önemli hizmetler verdiğini dile getirdi.

Bir cevap yazın