Bu kadarı da şaşırttı!

İskenderun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri ve Dörtyol İstihbarat Grup Amirliği ekipleri işbirliğiyle düzenlenen operasyonda evini silah üretim atölyesine çeviren bir kişi gözaltına alındı. Silah kaçakçılığı, Silah Ticareti, İmalatı ve Mermi ticaretine yönelik yapılan araştırma ve yakalama çalışmalarında M.D isimli şahısın ikametinde silah üretimi amacıyla kullanılan imalathaneden çıkan cephanelik ise herkesi şok etti.

Polis ekiplerince bir eve yapılan baskında ikametin silah üretim atölyesine çevrildiği ortaya çıktı. Atölyede çok sayıda silah, silah parçası ve mermi ele geçirilirken, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramada, 16 adet kuru sıkıdan çevrilmeye hazır tabanca, 4 adet tüfek, silah satışından elde edildiği değerlendirilen 156 bin 800 lira nakit para, 25 adet av tüfeği namlusu(Dipçik Namlu Kapze), 1 adet tabanca kalıbı, 51 adet tabanca sürgüsü, 65 adet tabanca şarjörü, 8 adet tabanca namlusu, 32 adet kesilmiş kurusu tabanca namlusu, 184 adet mermi, 600 adet kuru sıkı mermisi, 150 adet bilye şeklinde kurşun, 1 adet dijital ölçü aleti, 33 adet çeşitli tabanca parçası, 1 adet torna, 1 adet fireze tezgahı, toplam bin 150 adet mermi çekirdeği ve boş kovan, 2 adet spiral, 1 adet matkap, 1 adet taşlama makinası, 1 adet pres makinası, 1 adet kompresör makinası ele geçirildi. 

Bir cevap yazın