Fidyecilerin planını İskenderun Polisi bozdu!

İskenderun’da Katarlı iş adamını fidye karşılığında kaçırıp rehin tutan 5 kişi, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı operasyonuyla yakalandı.

Katar vatandaşı K. B. J. B. T. A. K. isimli şahsın, yanında bulunan M. isimli şahıs ve yabancı uyruklu şahıslarla birlikte 3 gün önce İskenderun‘a geldikleri ve şahsın burada kaçırılarak zorla alıkonulduğu bilgisini alan ekipler, nefes kesen operasyonda 9 adreste eş zamanlı operasyon düzenledi.

Başarılı operasyonun mimarı İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Katarlı işadamının kurtarılması ve zanlıların yakalanmasında da ekibinin başındaydı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve istihbarat birimleri, Katarlı işadamı ve yakınlarının kaçırılarak zorla alıkonulduğu, fidye olarak 400.000 Dolar para istedikleri, paranın 200.000 Dolarını aldıkları, geriye kalan 200.000 Doları da 31.01.2021 gününe kadar ödenmediği takdirde bahse konu kaçırılan Katar uyruklu şahıs ve yanındaki M. isimli şahsı Suriye’ye götüreceklerinden bahisle tehdit edildiklerini tespit etti. Yapılan araştırma ve çalışmalarda 9 adreste eş zamanlı operasyonda ekipler M. C., Y. S., A. D., H. C., G. A. isimli şüpheli şahısları gözaltına alırken, olayla ilgili olarak mağdur şahsın zorla tutulduğu tespit edilen ikametlerdeki aramalarında 2 Adet  Pompalı olarak tabir edilen otomatik tüfek, 1  Adet Döner Bıçağı, 1 Adet  Büyük Boy  Kama, 1 Adet Siyah Renkli Kar Maskesi, 1 Adet Kelepçe Kılıfı, Mağdur şahsa ait olan çanta içerinde  pasaport, kimlik ve muhtelif kartlar ele geçirdi. K. B. J. B. T. A. K. isimli şahıs Adana’dan alınarak, İskenderun‘a getirilirken, 5 zanlı gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 2’si nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın, soruşturma kapsamında 4 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkardığı öğrenildi.

Bir cevap yazın