Hatayspor, Fenerbahçe’yi dut ağacı gibi silkti…

Spor yazarları, Süper Lig’in 23. Haftasında oynanan Hatayspor- Fenerbahçe karşılaşmasını dikkat çeken sözlerle yorumladı. Hatayspor’un üstünlüğüne, gittikçe artan olağanüstü baskısına ve mükemmele yakın pas trafiğine değinen spor yazarları, Fenerbahçe’yi de eleştiri oklarına tutarken, borda – beyazlı takımın mağlubiyetini de Hatay’da kaleye adeta duvar ören kaleci Altay’a bağladı.

Erman Toroğlu; Fenerbahçe yine aynı. Göze hoş gelmeyen bir futbol. Rakip Hatayspor, neredeyse sarı-lacivertlileri dut ağacı gibi silkti ama gol bulamadılar. Fenerbahçe maçında sarı-lacivertlilere galibiyeti kazandıran adam tek başına kaleci Altay’dı. Hatay’a karşı neredeyse harikalar yarattı. Kalecin iyiyse yolu yarılıyorsun.

Uğur Meleke : Oyunun Hatay’ı, skorun Fenerbahçe’yi memnun ettiği bir akşam üstü. Boupendza bir tane attı, daha fazlasını da yapabilirdi. Diouf ve Kamara’nın da gole çok yaklaştıkları anlar vardı. Bu skor Erol Bulut’u memnun etmiş olabilir. Ama maçı 90 dakika izleyen Fenerbahçe taraftarının çok memnun olduğunu zannetmiyorum oyundan.

Gürcan Bilgiç; Tam bir “büyük avcısına” karşı oynadı Fenerbahçe… Sezon başındaki travmaları atlatıp, golcüleri ve pas organizasyonuyla her rakip için tehlike olan Hatayspor karşısında, klasik formüle dönerek oynadılar. Ön tarafta topu tutamayan Fenerbahçe’nin üstüne müthiş bir baskı ile geldi Hatay takımı. Mesut Özil’in sahaya adım atması, Fenerbahçe oyuncuları için, “Hadi öne çıkın” mesajı olmalıydı ama panikteydiler. Kalitesine inanan bir takımın böylesine ezilmesi, korkması, ürkmesi anlaşılır gibi değil. Üst üste kazanılan maçlara rağmen hâlâ güven problemi yaşıyorlarsa. Bu da ciddi bir mental sorun. Galatasaray derbisi öncesinde, sezon sonu hikâyesinde “mucizelerle kazanıldı” denilecek bir maç yaşadılar.

Mehmet Demirkol: Hatay attı, Altay yemedi. Altay en az 3 topu, çizgiden falan değil, bayağı skorboarddan çıkardı. Yani Hatayspor attı aslında ama Altay yemedi. Arkadaşlarının 1.5 pas yapamadığı koca bir ikinci yarı boyunca sadece stoperlerinin ve yine büyük hata yaptığı bir yan topta da Ozan’ın yardımını alabildi. Hepsi bu. Ömer Erdoğan’ı ve ekibini kutlamak lazım. Mükemmele yakın bir pas trafiği, her türlü riski alan bir oyunla rakibini hiç çıkartmadan doğru presle alana çok iyi yayıldılar. Muhteşem bir hücum gücü de ortaya koydular. Ama Altay, onlara ‘dur’ dedi.

Güntekin Onay : Fenerbahçe, Hatay deplasmanında sezonun en zorlu 3 puanlarından birini aldı. Çok baskı yedi, özellikle ikinci yarının tamamında kendi yarı alanından çıkamadı. Kaleci Altay Bayındır, akıllara durgunluk verecek süper kurtarışlar yaptı. Gol için her şeyi yapan Hatayspor karşısında savunmada adeta ‘Çanakkale geçilmez’i oynayan sarı lacivertliler, Altay’ın kahramanca direnişiyle 3 puana ulaştı. Hataysporlular Altay’ı geçebildiği pozisyonların birinde direğe takılırken, diğerinde de Ozan Tufan kaleye giden topu çizgi üzerinden çıkarttı.  Dün Fenerbahçe kesinlikle futbol oynamadı, sadece savaştı ancak 3 puanı getiren temel faktör Altay’ın ‘süper Kahraman’ performansıydı.

İlker Yağcıoğlu; Üç gün önce geçen yılın şampiyonuna İstanbul’da 5 gol atmış Hatayspor maçının çok zor geçeceği herkesin malumuydu. Öyle de oldu… Fakat öyle bir ikinci devre seyrettik ki; ben uzun zamandır Fenerbahçe takımının bu kadar mahkum, bu kadar etkisiz bir oyun oynadığına şahit olmamıştım. Lafı uzatmadan söyleyeyim; Altay olmasaydı Fenerbahçe bu maçı kazanamazdı. Öylesine kurtarışlar yaptı ki üç puanı neredeyse tek başına aldı diyebiliriz.

Ercan Güven;  Hatay’daki Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı mağlup etmesi mümkün değil. Belki Altay’ın formu devam ederse, Mesut Özil ilk on birde başlayıp maça ağırlığını koyarsa, Gustavo’nun sakatlığı oynamasına engel olmazsa, İrfan Can muhteşem bir başlangıç yaparsa, belki…

Bir cevap yazın