Bugün Pazar.
Sokağa çıkma yasağı da var.
Turşu tarifi mi versem?
Yemek tarifi mi?
Pasta tarifi mi?
Yoksa tatlı tarifi mi versem?
Alın size ilk tarifim.
Karışık turşudan başlayalım!
X X X
İşte karışık turşu için gereken malzemeler
Karışık turşu nasıl Yapılır?
1-Tüm sebzeleri güzelce yıkayın. Genişçe bir kap ya da tencereye; domatesleri, havuçları ve kapya biberleri doğrayın. Biberleri ister bütün olarak, isterseniz de doğrayarak ekleyebilirsiniz. Salatalıklardan büyük olanları doğrayarak, küçükleri ise bütün olarak atabilirsiniz.
2-Sarımsakları soyun ve üstlerine irice doğrayarak serpiştirin.
3-Malzemelerin üstünü geçecek kadar su doldurun ve içine 2 su bardağı sirke ilave edin.
4-Bu şekilde minimum 1 saat sebzeleri sirkeli suda bekletin.
5-Sonrasında sterilize ettiğiniz kavanozlara, sirkeli suda bekletmiş olduğunuz sebzeleri sıkı sıkı bastırarak yerleştirin.
6-2 su bardağı sirke ve yaklaşık 4 su bardağı suyu ve tuzu karıştırın ve kavanoza doldurduğunuz sebzelerin üstüne boşaltın.
7-Kavanozun en üstüne maydanozları koyun, limon tuzunu da ekleyin ve kavanozların kapaklarını sıkı sıkı kapatın.
8-Yaklaşık 3 hafta güneş görmeyen bir yerde bekletin.
X X X
Sonrasında servis edin.
Afiyet olsun!
X X X
Bu gidişle böyle yazılar kabul görecek!
Çünkü…
Gazeteciliğin de turşusunu kurdular!!!
Bu turşunun malzemelerine bakalım!
Dönek mi dersiniz?
Çıkarcı mı dersiniz?
Yalaka mı dersiniz?
Malzemeler birbirleriyle yarış halindeler!!!
Peki ya; toplumu zehirleyen bu turşuların dışında kalanlar?
İşte onları hep alkışlayın.
Kalemlerini kırar ama asla satmazlar!!!