Karışık turşu!

Bugün Pazar.
Sokağa çıkma yasağı da var.
Turşu tarifi mi versem?
Yemek tarifi mi?
Pasta tarifi mi?
Yoksa tatlı tarifi mi versem?

Alın size ilk tarifim.
Karışık turşudan başlayalım!

X X X

İşte karışık turşu için gereken malzemeler

  • 500 gram biber
  • 1/2 adet beyaz lahana
  • 2 adet havuç
  • 1 kilogram yeşil domates
  • 1 kilogram kornişon salatalık
  • 2 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 baş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4 su bardağı sirke
  • 1 silme yemek kaşığı tuz

Karışık turşu nasıl Yapılır?

1-Tüm sebzeleri güzelce yıkayın. Genişçe bir kap ya da tencereye; domatesleri, havuçları ve kapya biberleri doğrayın. Biberleri ister bütün olarak, isterseniz de doğrayarak ekleyebilirsiniz. Salatalıklardan büyük olanları doğrayarak, küçükleri ise bütün olarak atabilirsiniz.

2-Sarımsakları soyun ve üstlerine irice doğrayarak serpiştirin.

3-Malzemelerin üstünü geçecek kadar su doldurun ve içine 2 su bardağı sirke ilave edin.

4-Bu şekilde minimum 1 saat sebzeleri sirkeli suda bekletin.

5-Sonrasında sterilize ettiğiniz kavanozlara, sirkeli suda bekletmiş olduğunuz sebzeleri sıkı sıkı bastırarak yerleştirin.

6-2 su bardağı sirke ve yaklaşık 4 su bardağı suyu ve tuzu karıştırın ve kavanoza doldurduğunuz sebzelerin üstüne boşaltın.

7-Kavanozun en üstüne maydanozları koyun, limon tuzunu da ekleyin ve kavanozların kapaklarını sıkı sıkı kapatın.

8-Yaklaşık 3 hafta güneş görmeyen bir yerde bekletin.

X X X

Sonrasında servis edin.
Afiyet olsun!

X X X

Bu gidişle böyle yazılar kabul görecek!
Çünkü…
Gazeteciliğin de turşusunu kurdular!!!

Bu turşunun malzemelerine bakalım!
Dönek mi dersiniz?
Çıkarcı mı dersiniz?
Yalaka mı dersiniz?
Malzemeler birbirleriyle yarış halindeler!!!

Peki ya; toplumu zehirleyen bu turşuların dışında kalanlar?
İşte onları hep alkışlayın.
Kalemlerini kırar ama asla satmazlar!!!

Bir cevap yazın