İdlib’e sevgiyle uzanan bir el!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülüzar Doğan ve  beraberindeki heyet ile birlikte İdlib bölgesinde kurulan briket evlerde yaşayan aileleri ziyaret etti.

İdlib’deki incelemelerinde, savaş mağduru çocuklar ile yakından ilgilenen ve sevgi seliyle karşılanan Bakan Çataklı, Vali Doğan ve eşi, bu dramdan ve zorlu yaşam şartlarından en çok etkilenenlerin çocuklar olduğunu vurguladı.

Bölgedeki incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, 124 farklı noktada yapımına başlanan briket evlerin inşasının büyük bir kısmının tamamlandığını söyleyen Bakan Yardımcısı Çataklı, “Suriye’de mağdur siviller için geçen yıl Türkiye’de ‘Bir aradayız, İdlib’in yanındayız’ sloganıyla kalıcı konut yapılmasına yönelik kampanya başlatıldı. 12 STK ve AFAD bir çalışma başlattılar, AFAD koordinasyonunda ve başlangıçta 20 bin briket ev yapılmasıyla hedefiyle yola çıkılmıştı ancak yaklaşık 1.5 milyon insanın kamplarda yaşadığını ve çadırlarda kaldığını düşündüğünüzde bu sayının arttırılması yönünde Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri oldu ve bu sayı 50 bine çıkarıldı. Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda da bu STK’larla birlikte 52 bin 772 briket ev taahhüdü verildi. İdlib’in 124 lokasyonunda çalışmalar başladı. Bu evlerden 38 bin 901’inin projelendirildi, 27 bin 665’i de tamamlandı. Amacımız Haziran ayına kadar Allah’tan bir mani olmazsa bu çalışmaları tamamlayıp 50 bin rakamının üzerine çıkmak. Tabi STK’larımızın büyük gayretiyle hayırseverlerimizin desteğiyle olacak bu” diye konuştu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan da, briket evlerin 2 oda , mutfak ve banyodan oluştuğunu belirterek, 52 bin inşaatın tamamlanmasının ardından yeni yapılacak olan evleri vatandaşların talebi doğrultusunda bahçeli yapmayı planladıklarını söyledi.

Bir cevap yazın