Mükemmeliyet ‘İSTE’diler, başardılar!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ortaklığındaki Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi projesini hayata geçirecek son imzalar törenle atıldı.

Türkiye’nin kaynakçılık alanında ihtiyacı olan nitelikli personelin yetiştirilmesinin yanısıra kaynak alanında bilimsel ve teknolojik projelerin yapılmasında ve ilgili teknolojilerin geliştirilmesinde önem arz eden Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi projesinin son kabul sözleşmesi için İSTE Rektörlük makamında düzenlenen törene İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, proje ekibi İSTE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğr. Üyesi Doç. Dr.Ersin Bahçeci, Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu katıldı.

İSTE Mükemmeliyet Merkezi, İSTE Bilim ve Teknoloji-Araştırma Merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayacak.

PROJE İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Törende projenin detayları hakkında da bilgiler veren İSTE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı üyesi Doç. Dr. Ersin Bahçeci, İskenderun, TR63 bölgesi ve ülkemiz için bilimsel ve teknolojik açıdan önemli roller üstlenecek olan merkezin hayırlı – uğurlu olmasını dileyerek, “İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde temel kaynak eğitimleri ile teorik-uygulama eğitimleri uzman ve profesyonel bir eğitici kadro tarafından verilecek. Simülatör eğitimleri, saha eğitimleri, birebir canlı kaynak (sualtı kaynak uygulamaları dâhil) uygulamaları ile yetiştirilecek olan kaynakçılar, bölgemizdeki bütün sektörlere sürdürülebilir fayda sağlayacak. Bunun yanında, sanayide ihtiyaç duyulan kaynakçılık sistemlerinde esnek otomasyon ve endüstri 4.0 uygulamalarının geliştirilmesi konusunda bilimsel ve teknolojik çalışmaların yapılması da sağlanabilecek. Kaynak/kaynakçılık konusunda bilgi ve birikimlerini artırmak isteyen firmalar ve bu firmalarda çalışan mühendisler için Merkez bünyesinde açılabilecek ve düzenlenecek kurs ve lisansüstü programlar ile bölgenin konu hakkındaki entelektüel ve endüstriyel bilgi birikimine katkı yapılabilecek. Katkı sunan herkese başta İSTE Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci hocamız olmak üzere çok teşekkür ediyorum. Rektör hocamızın bu projenin kaleme alınmasından ve hayata geçirilmesine kadar süren her anında bizzat katkısı bulunmakta” dedi.

Bölge halkına destekler sürecek

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da yapmış oldukları değerlendirmede her zaman İskenderun ve bölge halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Rektör Depci gururlandı

Projenin yazılmasından, hayata geçirilmesine kadar her anında bizzat görev aldığı projenin gerçekleşmesinin ilk adımını rektör olarak imzalamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirten Rektör Depci de, “Hem İskenderun, hem de İSTE adına son derece önem arz eden bu projenin ülkemize ve TR63 bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen İskenderun Ticaret Odamıza, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansımız ve projenin hazırlanmasında emeği geçen başta Doç. Dr. Ersin Bahçeci ile tüm öğretim üyelerimize şahsım, üniversitem adına teşekkür ediyorum. Merkezimiz özelde İskenderun ve bölgemize genelde ise ülkemizin kalkınmasına ve tanınırlığının artmasına bir nebzede olsa sunacağı katkı için çok heyecanlı ve gururluyum” dedi.

Bir cevap yazın