Arsuzlular’ın en çok beklediği haber!

Arsuz’un sağlık alanında uzun zamandan beri beklediği ‘Devlet Hastanesi’nin yapım süreci için ilk kazma vuruldu. Hastanesi olmadığı için en yakın 30-35 km. uzaklıktaki İskenderun Devlet Hastanesi’nden yararlanan ve turizm ilçesi olması dolayısıyla artan nüfus yoğunluğuna bağlı olarak özellikle yaz mevsiminde ölümle sonuçlanan pek çok trafik kazasının yaşandığı ilçeye kazandırılacak olan devlet hastanesinin zemin etüt çalışmaları ve temel atılması için çalışmalar start aldı.

Arpaçiftlik Mahallesi’ndeki alana Arsuz 50 yataklı Devlet Hastanesi yapım işi levhası asılırken, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce Birtam İnşaat tarafından 33 milyon 853 bin lira sözleşme bedeliyle yapılacak olan hastanenin 550 gün içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, Hatay Valisi Rahmi Doğan’a Arsuz’a çıkarma yaptığı inceleme gezisinde Arsuz Devlet Hastanesi inşaatı hakkında bilgiler aktardı.

Arsuz’a verdikleri hastane sözünü yerine getiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Arpaçiftlik Mahallemizde yapımına başlanan 50 yataklı Arsuz Devlet Hastanemizin inşaatı başladı. Hastanemiz, her hizmetin en güzeline layık Arsuzlu Hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Bir cevap yazın