Türk derbisinde zafer Hatay’ın

Hatay’ın ev sahipliği yaptığı EuroCup Women C Grubu’nun ilk maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Adana Basketbol ile karşı karşıya geldi.İki Türk temsilcisinin sahne aldığı mücadelede gülen taraf 79-53’lük skorla Hatay Büyükşehir Belediyespor oldu.

Mücadeleye Canada, Prince, Abdelkader, Özge ve Gueye ilk beşiyle başlayan Hatay temsilcisi, pota altından bulduğu sayılarla skor üretti ve ilk çeyrek 17-12 Hatay Büyükşehir Belediyespor’un lehine sonuçlandı.

Adana temsilcisi, karşılaşmanın ikinci çeyreğinde rakibinin sert savunmasına dış atışlarla karşılık verdi. Üç sayı çizgisinin gerisinden skor üretmeye çalışan Adana temsilcisi, Hatay Büyükşehir Belediyespor’un alan savunmasını aşmakta zorlanınca Hatay Büyükşehir Belediyespor soyunma odasına önde giren taraf oldu. 38-25.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da üstün olan taraf Hatay Büyükşehir Belediyespor’du. Hızlı hücumlarla bulduğu sayılarla aradaki farkı açan Hataylı basketbolcular, üçüncü çeyreği 61-37 önde tamamladı.

Mücadelenin final çeyreğinde oyunun hakimiyetini elinden bırakmayan ve rakibinin aradaki farkı kapatmasına izin vermeyen Hatay Büyükşehir Belediyespor parkeden 79-53 galip ayrıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyespor’da Prince attığı 24 sayıyla karşılaşmanın en skorrer oyuncusu olurken Canada da ürettiği 17 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Bu galibiyetle grup maçlarına kayıpsız başlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, ikinci gün maçında Macaristan temsilcisi VBW CEKK Cegled ile karşı karşıya gelecek.

Bir cevap yazın