2021, “Afet Eğitim Yılı” ilan edildi

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında gerçekleştirilen ‘Mülki İdare Amirlerine Yönelik Afet Farkındalık Eğitimi’ toplantısına video konferans yöntemi ile katıldı.

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi(GAMER)’nden 81 il valisine video konferans yöntemiyle seslenen Bakan  Soylu, afet riskinin ülkenin her yanına eşit oranda dağıldığını, afet anı müdahale ve kurtarma, afet sonrası barınma ve yerleşim gibi konularda ciddi bir kapasite ürettiklerini ifade etti.

AFAD gönüllülük sistemiyle insan gücünü ve akredite kurum sayısını artırdıklarını anlatan Soylu, “Emniyet teşkilatımız bünyesinde kısa adı ‘PAK’ olan Polis Arama Kurtarma Birimi’ni bu önümüzdeki cuma günü başlatıyoruz” dedi.

Afet bilinci, afet eğitimi ve afet farkındalık eğitiminin önemine değinen Soylu, 2021’i “Afet Eğitim Yılı” ilan ettiklerini, bu kapsamda yıl boyunca planladıkları 369 faaliyet ile 51 milyon kişiye afet eğitimi vermeyi hedeflediklerini belirterek, uygulanacak program hakkında valileri bilgilendirdi.

Bir cevap yazın