Büyükşehir ekipleri Arsuz’da görev başında

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Arsuz’da etkili olan sel nedeniyle bazı mahallelerde kapanan yolları hızlı bir şekilde açarken, Avcılarsuyu Deresi’nin taşması sonucu etkilenen ev ve iş yerlerinde de su tahliye işlemini gerçekleştirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre tüm birimleriyle teyakkuz halinde olan Büyükşehir ekipleri, Arsuz’un Konacık, Tülek, Tatarlı, Üçgüllük, Kurtbağ, Avcılarsuyu mahalleri ve bağlantı yolları ile Kale-Işıklı mahalleri arasındaki kapanan yolları açarken, Gözcüler, Gökmeydan ve Konacık mahallelerinde tahliye işlemlerini tamamladı. Akçalı Mahallesi’nde ise tahliye çalışmaları devam ediyor.

Olumsuz hava koşullarının devam etme ihtimaline karşı önlemleri artıran Büyükşehir ekipleri, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için görevlerinin başında olduklarını vurguladı.

Ekipler, il genelinde şiddetli yağışlar sonucu toprak kayması ve heyelan yaşanan noktalara ivedi olarak müdahale ettiklerini, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı 112 ile 444 12 06, 153 ve 185 numaralarından belediyeye ulaşılabileceğini bildirdi.

Bir cevap yazın