Hatay’ın dört gözle beklediği proje temel aşamasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Hatay ziyaretinde yaptığı açıklamada, sadece Hatay’ın değil Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman’ın da dört gözle beklediği Amanos Tüneli’nin en kısa zamanda temelinin atılacağını müjdeledi.

Hatay’ın demir çelik sanayisinin kalbi, verimli arazileriyle tarım; deniziyle balıkçılık ve liman kenti olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, ” Özellikle Hatay ve bölgesiyle birlikte dört gözle beklenen en önemli işlerimizden biri Amanos Tüneli. Bu proje ile ilgili son 3-4 aydır Sayın Cumhurbaşkanımızın rızasıyla, talimatları doğrultusunda çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Projenin üzerinde çok önemle, titizlikle durmaktayız.
İşler yolunda gidiyor, önemli ilerlemeler kaydettik. Bütün Hataylılara, bölgeye, Türkiye’ye bu müjdeyi vermek istiyorum; inşallah en kısa zamanda bunun onaylarını alıp, ihalelerini yapıp, bu yıl içerisinde buraya gelip, buradaki üretimi, istihdamı, ekonomiyi canlandıracak, çok daha artıracak, bölgeye çok büyük değer katacak  Amanos Tünelinin temelini atmak için beraber olacağız” diye konuştu.

Son 18 yılda ulaşım ve iletişim altyapı yatırımlarıyla Hatay’ı yeniden inşa ettiklerini belirten Karaismailoğlu, tüm bunların maliyetinin 6 milyar lira civarında olduğunu belirterek, Hatay’da devam eden 12 projelerinin bulunduğunu anlattı.

Bir cevap yazın