Hatay’da Avrupa Kupası için geri sayım başladı

Son yıllarda elde edilen sportif başarılarla ‘spor kenti’ olarak anılmaya başlayan Hatay, kadın basketbolunun kulüpler düzeyinde Avrupa’daki en büyük organizasyonu EuroCup Women’ın C Grubu maçlarına ev sahipliği yapacak. 19-22 Ocak tarihleri arasında oynanacak müsabakalarda Hatay Büyükşehir Belediyespor ile birlikte Adana Basketbol, VBW CEKK Cegled ve Sparta&k MR Vdnoje takımları mücadele edecek.

Geçen senelerde EuroCup ve Euroleague’de önemli başarılara imza atan ve bu sene de EuroCup’ta ülkemizi temsil eden Hatay Büyükşehir Belediyespor, grubu lider tamamlayarak üst tura yükselmek hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.

Hatay’ın Meleklerinde hedef; final

Mavi-beyazlı takımın başantrenörü Ekin Baş ve kulüp başkanı Zekiye Barutçu Yiğitbaşı, turnuva öncesi yaptıkları açıklamada, hedeflerinin final oynamak olduğunun altını çizdi.

Takıma yeni katılan başantrenör Ekin Baş, Kulüp Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Hatay’da kalıcı sportif başarıların altına imza attığını ve bu başarıları devam ettirmek istediğini belirterek, gelecek sene başarı hedeflerinin daha üst seviyede olacağını ifade etti.

Kulüp Başkanı Zekiye Barutçu Yiğitbaşı da ligde ve Avrupa kupalarında hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, “Organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı oldukça mutlu ve gururluyuz. Şehrimize gelerek, EuroCup Women’ın C Grubu’nda mücadele eden tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın