Beklenen kış geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı. Genel Müdürlük, fırtına dolayısıyla ulaşımda aksamalar – çatı uçması – ağaç veya direklerin devrilmesi – soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olası risklere karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde çağrı yaptı.

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçmesinin tahmin edildiğini belirten meteoroloji müdürlüğü, Beklenen yağışların yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Mersin ve Adana çevresinde kuvvetli olmasının beklendiğini duyurdu.

Akdeniz bölge genelinde ise hava sıcaklıklarının yağış ile birlikte 3 ila 6 derece azalacağı, rüzgârın gece saatlerinde kuzeyli yönlerden hafif yer yer orta kuvvette, yarın (Salı) güneyli yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli, bölgenin yüksek kesimlerinde fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarı şöyle, “Yapılan son değerlendirmelere göre 13.01.2021 Çarşamba günü Adana, Mersin, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Adana’nın kuzeyi (Pozantı, Aladağ, Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli) ile Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde (Andırın, Göksun ve Afşin) yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, yüksek kesimlerde kısa süreli 90-100 km/sa kuvvetli yağış bekleniyor. Rakımı 1300 metrenin üzerinde olan yerlerde yağışın kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, küçük çaplı dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

Bir cevap yazın