Acil Sağlık Çalışanları Hatay’da buluşuyor

Türkiye’nin en etkili Resüsitasyon Sempozyumu 23 Ocak 2021 tarihinde online olarak, Resüsist Pandemi mottosuyla Hatay’da düzenlenecek.

İzmir, İstanbul, Batman, Diyarbakır, Adana ve Denizli’den sonra Hatay’da gerçekleştirilecek 7. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu’na kayıt www.resusitasyon.net adresi üzerinden yapılabilecek.

Toplantıya ev sahipliği yapacak olan Hatay Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Başkanı Abdullah Baltacı, “Yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeler sağlık profesyonellerinin eğitiminde ve mesleki gelişimlerini sürdürmede doğru stratejilerin multidisipliner bir anlayışla uygulanmasını zorunlu kılmaktadır. Sağlık sisteminin topyekûn bütün fertleri başta olmak üzere, milletçe mücadele verdiğimiz zorlu salgın sürecinde de meslektaşlarımızı güncel bilgiye ulaştırmak en önemli önceliğimizdir. Bu amaçla 2016 yılından beri organizasyonunu gerçekleştirmekte olduğumuz ve her geçen yıl artan ivmesi ve katılımcı sayısı ile Hastane Öncesi Acil Tıp Sisteminin en önemli bilimsel aktivitelerinden biri olan Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu’nu bu yıl devam eden Covid-19 Pandemisi nedeniyle sanal bir deneyime dönüştürdük. Alanında uzman konuşmacıların katılımıyla bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağı bu bilimsel şölende; Acil Tıp Sisteminin gelişimine katkıda bulunmayı, özellikle pandemi sürecinde yaşadığımız sorunlara karşı da ortak aklı hâkim kılmayı hedefliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın