Hatay’ın Keşir Dolması Brezilya’da ‘kök’ saldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın gastronomi şehri Hatay’ın yemeklerini tanıtmak için çektiği Keşir dolması videosu,  Brezilya Paraty Gastronomi Festivali’nde yayınlandı.

Paraty şehrinin ev sahipliğinde, ‘Köklerimiz’ temasıyla düzenlenen ve dünyanın birçok noktasından farklı lezzetlerin ortaya çıkış hikâyelerinin anlatıldığı festivalde, Hatay’ın eşsiz lezzetlerinden olan keşir dolmasının yapım aşamaları ve incelikleri tam not aldı. Ovanın bereketli topraklarında yetişen ve şalgam yapımında da kullanılan kırmızı havucun faydalarına da değinilen festivalde, Hatay mutfağına da değinildi.

Hazırladığı videoda keşir dolmasının yapım aşamalarını büyük incelik ve titizlikle anlatan Nazan Savaş’ın Antakya Demirciler Çarşısı’ndaki çıkrıkçıda (torna ustasında) havuçların oyulması ve özenle doldurulmasını anlattığı videoya gastronomi meraklıları oldukça ilgi gösterdi.

“Tarihinizden ve kültürünüzden çok etkilendik”

Festival sonrası Hatay Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçen ve tebriklerini ileten Paraty Gastronomi Festivali yetkilileri; “Yapmış olduğunuz çalışma ve hazırladığınız video festivalin ana düşüncesine mükemmel şekilde adapte edilmiş. Tarihinizden ve tutkunuzdan çok etkilendik. Festivalimize değer kattınız” ifadelerine yer verdi.

“Mutfak kültürümüze sahip çıkacağız”

Festival organizatörlerinin kendilerine ulaşmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Nazan Savaş da, “Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yemekleri yaşatan ve şehrin mutfak kültürünü gelecek kuşaklara aktaran videoların ve değerlerimizin uluslararası tanınırlığının artması bizler için gurur verici. Mutfak kültürümüze, köklerimize ve kimliğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın