Noel Ayini, yüreklerde umudun ışığını yaktı!

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde her yıl 6 Ocak’ta kutlanan İsa Mesih’in doğuşu ve Vaftiz Bayramı (Surp Dzınunt) Covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında ayinle buruk bir şekilde kutlandı.

Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın yönettiği ve az katılımla gerçekleşen ayinde, Tabaşyan 2021 yılının umudun yılı olmasını temenni ederken, mum yakıp, dua eden cemaatte biran önce pandeminin bitmesi dile dilekler tuttu.

Patrik Sahak II. Hazretleri’nin ‘Doğuş Ve Beliriş Yortusu’ mesajını okuyarak cemaate Noel bayramı ve pandemi süreci ile ilgili vaaz veren Tabaşyan, “Öncelikle yeni yıl kentimize, bölgemize ve ülkemize barış ve huzur getirsin. Zorlu bir dönemden geçmekteyiz. Pandemi sürecinde Rab Hisus’tan herkese sağlık diliyorum. Bayramlar bizim için özeldir, coşkuyla yaşar ve önemini bilirsek eğer. Doğuş Bayramındaki en güzel söz şudur; ‘Rab bizim için doğdu!’ Öyle ki onun doğuşu ve bizlerle birlikte oluşu alçakgönüllülük göstergesiydi. Bir ahırın içinde doğan İsa Mesih’in doğuşunu kutluyoruz. Bütün kralların ona geldiği, çobanların müjdeler verdiği ve bugüne kadar onun isminden büyük şeyler istenilen Rab İsa Mesih’in doğuşunu kutluyoruz! Eğer yüreklerimizde ışık varsa Rabbimiz yüreklerimize doğmuştur demektir. Işığın meyvesinde sadece bereket ve sevgi olur. Eğer ışık yoksa orada kargaşa, gürültü, kavga, nefret, ikiyüzlülük olur. Karanlığı aydınlığa çevirmezsek hiçbir zaman Rab orda doğmayacak. Eğer onun ışığı olmazsa bizler birer hiçiz. Rab ışığıyla bizleri aydınlatsın” dedi. Verilen vaazın ardından İsa Mesih’in vaftiz edilişi temsili bir şekilde haçın suya batırılıp çıkartılması ile gerçekleştirildi. Temsili haçı kilise gençlerinden Davut Saraçoğlu tutarken, cemaat mensupları daha sonra ilahiler eşliğinde kutsanan ekmek, tuz ve sudan alarak bayram bereketini evlerine taşıdı. Bayram ayini cemaat üyelerinin birbirlerinin bayramını kutlamasıyla son buldu.

Bir cevap yazın