14 madde oybirliğiyle geçti

‘Yalan’ tartışmasının gölgesinde gerçekleşen İskenderun Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Ocak ayı meclis toplantısında biri önerge olmak üzere 14 gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın başkanlığında düzenlenen toplantıda, CHP Grup Başkan Vekili Ali Mutlu’nun sayıştay raporuna göre hatalı hareket edildiği ve Peynirciler Pasajı esnaflarının mağdur edildiğini söylemesinin ardından, Başkan Tosyalı’nın ‘Yalan söylüyorsun’ demesiyle yükselen tansiyonla CHP Meclis Üyesi Hayri Karakuş hariç, CHP Grubu toplantıyı terk etti.

16 sayı çoğunluğu ile devam eden meclis oturumunda, aralarında Kurtuluş Mahallesi 71 Sokak isminin Prof. Dr. Uğur Şahin olarak değiştirilmesi ile ilgili gündem maddesinin de bulunduğu 13 madde ile katı atık evsel tarife ücretleri önergesi de oy birliğiyle kabul edildi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kadın cinayetlerini kınarken, koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlara da başsağlığı diledi.  Belediyenin sıfır atık belgesi almaya hak kazandığını söyleyen Başkan Tosyalı, mecliste yaşanan tartışmalara da ‘ Biz esnafla sürekli görüşüyoruz. Her zaman yanlarındayız” mesajı verdi.

Bir cevap yazın