Kaymakam Yönden, talimatları verdi

İçişleri Bakanlığı’nca 81 İl Valiliğine gönderilen “Yılbaşında Sokağa Çıkma Kısıtlaması” ile ilgili ek genelgesi ve bu genelge kapsamda Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın talimatları doğrultusunda İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ilçenin asayiş ve huzur uygulamalarına ilişkin istişare toplantısı düzenledi.

31 Aralık 2020 Perşembe günü saat: 21.00’dan başlayıp 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat:05.00 ‘a kadar geçerli olacak şekilde uygulanacak  “Sokağa Çıkma Kısıtlaması” kapsamında da ülke genelinde olduğu gibi İskenderun’da da sıkı denetimler gerçekleştirileceğini ifade eden Kaymakam Yönden, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferit Gül ile birlikte kontrol ve denetim görevinin yanı sıra ilgili birimler ve bağlı kuruluşların da işbirliğiyle herhangi bir aksaklık/mağduriyete meydan verilmemesi için gereken tedbir ve önlemleri aldı.

İhbarlar 112 – 155 ve 156’ya

112 – 155 – 156 çağrı numaralarına ihbarı yapılan ihlallerin ivedilikle mahallinde incelenerek, taviz vermeksizin yasal gereği yapılması yönünde güvenlik güçlerini talimatlandıran Kaymakam İskender Yönden, ayrıca herhangi bir alan veya mekanda yılbaşı eğlencesi, kutlama partisi v. b. etkinlikler yapılmaması konusunda da etkin bir denetim planının hazırlanmasını sağlayarak, bu kapsamda İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’ in nezdinde kolluk kuvvetlerini yönlendirdi.

Yılbaşı gecesine yönelik denetimlerin titizlik ve hassasiyetle gerçekleştirilmesi açısından ciddi bir çalışma düzeni hazırlayan Kaymakam Yönden ve güvenlik güçleri, kontrol ve denetim görevinin yanı sıra ilçenin asayiş ve huzur çalışmalarına ilişkin de değerlendirme yaptı.

Bir cevap yazın