‘Şov değil karantina istiyoruz’

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Sağlık Bakanlığı tarafından Hatay’a gönderilen 35 ambulansın sirenleri çala çala konvoy halinde şehirde dolaştırıp şov yapmalarına tepki gösterirken, Hatay için 28 günlük karantina istedi.

Bilimden, uzman görüşlerinden uzak şovların ölümleri ve vaka sayılarını azaltmadığını söyleyen Şahin, pandeminin başladığı Mart ayından bu yana, Hatay’ın 1738 kişiyi Koronavirüse kurban verdiğinin altını çizdi.

Hatay’da dün COVID-19 nedeniyle 24 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Milletvekili Şahin, “Sağlık Bakanlığı tarafından dün Hatay’a söz verilen 45 ambulansın 35’i teslim edildi, 10 tane daha geleceği söyledi. İktidar oldukları günden bu yana üvey evlat muamelesi yapıp cezalandırdıkları Hatay’ımıza verilecek her desteğe, boş halde ambulansları sirenleri çala çala konvoy halinde şehirde dolaştırıp şov yapmalarına bile razı olacak konuma geldik. Teşekkür ediyoruz, eksik olmasınlar!

Ancak; hastanelerdeki eksik malzemelerin, yatak sayılarının, yetersiz sayıdaki ambulansların, yoğun bakım ünitelerinin artırılması salgının önüne geçmek için yeterli değil.

Bunlar katlanarak artan vakaları sayılarını durdurmuyor, bulaşı azaltmıyor. Geçici çözüm değil kesin çözüm istiyoruz. 28 gün mutlak karantina uygulayıp sokağa çıkma kısıtlaması getirmeden bulaşın önüne geçilmesinin mümkünü yok. Bilimden, uzman görüşlerinden uzak şovlar ölümleri ve vaka sayılarını azaltmıyor maalesef. Ölmeye, hastalanmaya devam ediyoruz. Virüsün yayılımını durduramıyoruz. Tükeniyoruz !

Hatay için 28 gün karantina diyoruz. Çünkü 28 günde virüse henüz yakalanmamış olanları evde koruma altına alıp, bu süre zarfında da mevcut vakalar iyileştirilmeden, yayılımı durdurmadan virüsü boğmanın imkanı yok ! Kış aylarının gelmesi ve AKP’nin ekonomi uğruna halk sağlığını hiçe sayan sağlık politikaları neticesinde çığırından çıkan pandemide daha da artan, katlanarak giden sayılara ulaştık.Bu işin lami cimi yok; ya #HatayİçinKarantina uygulanacak ya da sevdiklerimizi toprağa vermeye devam edeceğiz. Hatay ölmek istemiyor. Feryat ediyor.

Şov değil, bilimsel yöntemler istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın