Koyunlar çalındı, satıldı; bulunarak sahibine teslim edildi!

Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı ile Jandarma Suç  Araştırma (JASAT) Timi, ilçeye bağlı Yarseli mahallesinde 20 koyunun çalınmasıyla ilgili olayı aydınlattı.

Suriye uyruklu R.A.K. isimli şahsa ait 20 adet koyunun plakası ve markası tespit edilemeyen kırmızı renk kapalı pikap ile çalınması ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, şüpheli/şüphelilerinin tespiti ve yakalanması amacıyla başlattıkları çalışmada şüpheli eşkal bilgileri ve şüpheli albümü kullanılarak yapılan araştırma neticesinde şüphelilerden birisinin 8 ayrı hırsızlık suçundan sabıkası olan A.K isimli şahıs olduğu tespit ederek, gözaltına aldı.

İş yerlerinde bulunan kamera kayıtlarından yapılan araştırma esnasında olayda kullanıldığı 31 plakalı BMC marka aracı tespit eden ekipler, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarından yapılan inceleme sonucunda araç sürücüsünün şüpheli F.D. isimli şahsın olduğunu tespit etti.

H.D. isimli şahsın ahırında satışa hazır olarak bulunan 20 adet küçükbaş hayvanlar ile birlikte yakalanmasının ardından, koyunlar R.A.K.ye teslim edildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan F.D. ve H.D isimli şahıslar ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, gözaltına alınan A.K. isimli şüpheli ise hazırlanan evraklar ile birlikte sevk edildiği adli makamca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Bir cevap yazın