Koronavirüs Hatay’da 1062 can aldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentte artan koronavirüs vakalarına dikkat çekerken, pandeminin ilk gününden, Aralık ayının ilk haftasına kadar Hatay’da toplam 1062 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Pandeminin ortadan kalkması için 15 günlük izolasyonun gerekliliğini vurgulayan Başkan Savaş, bunun hayata geçmesi halinde vaka sayılarını ciddi anlamda düşüreceğini ifade etti.

Kasım ayından itibaren Hatay’da pandeminin yükselmesinin en büyük sebebini havaların soğuması ve buna bağlı olarak özellikle sobalı evlerde insanların tek bir odada uzun süre vakit geçirmesine bağlayan Başkan Savaş, “Enfeksiyon genellikle ilk beş günde çok bulaşıcı oluyor. Bir evde bir kişi hasta olunca da bu kişi evdeki ve iş yerindeki insanlara rahat bir şekilde bulaştırabiliyor. Böyle olunca da pandemi çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Birçok insanımızın enfekte olmasına ve hayatını kaybetmesine sebep oluyor. 15 gün kapanma ile toplumdaki virüsün bulaşmasını yüzde 95 azaltırız. Hükümet, büyükşehir, ilçe belediyelerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, hayırseverlerimiz ve bütün dinamikler ile insanlarımızın evde kalması için imkânları birlikte hazırlayalım. İnsanlarımızın yakacak, elektrik, su masraflarını ve on beş günlük süre içerisinde ihtiyaçlarını sağlayacak imkânı verirsek can kaybını, enfekte olan insan sayısını azaltırız. Biz bu hastalıkla savaşmayı öğrenmezsek bu kışı Hatay gibi birçok ilimizde de sıkıntı ile geçirmeye devam ederiz” dedi.

Aralık ayının ilk 10 gününe kadar toplam bin 62 vatandaşın koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiğini dile getiren Savaş, yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğunu, hastaları yatıracak yer bulunmadığını belirterek, insanların acil servislerde sedye üzerinde yatacak yer bulmak için sıra beklediklerini ifade etti.

Bir cevap yazın