İskenderun’da koronavirüs tedbirleri arttırıldı!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu, salgın riskini yönetme ve yayılım hızını kontrol altına almak amacıyla yeni tedbirler aldı. Barbaros Mahallesi’nde kurulan Perşembe pazarının kapatılmasına, faaliyetine devam eden semt pazarlarının denetiminin sıkılaştırılarak, günlerin ve yerlerinin değiştirilmemesine karar veren kurul, ayrıca Kanatlı Caddesi(Havuzlu çarşı) boyunca oluşabilecek kalabalıklara izin verilmemesi ve gerekli önlemlerin alınarak denetimlerin yapılmasını kararlaştırdı.

Tayfur Sökmen Bulvarı ve Atatürk Bulvarı’nın giriş çıkışlarının denetlenerek, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayanlara cezai işlem uygulanmasına, sahil, park ve gezinti yerlerinin etrafına şerit çekilerek giriş çıkışların denetlenmesine, özel anasınıfı ve yatılı Kuran Kurslarının faaliyetlerine ara verilmesini da kararlaştıran kurul, kamu kurum ve kuruluşlarında özel ziyaret ve etkinliklerinin izin verilmemesine toplantı ve konferansların sadece zoom ve internet üzerinden yapılmasına oy birliğiyle karar aldı.

İskenderun Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ayrıca, alınan tedbir/kararlara uymayan vatandaşlara “Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun” 282.maddesi gereğince idari para cezası başta olmak üzere aykırılığın şekil ve durumu da göz önünde bulundurulmak suretiyle ilgili Kanunun amir hükümleri gereğince yasal işlem yapılacak olup, konusu suç teşkil eden aykırı davranışlara yönelik de Türk Ceza Kanununun 195. maddesi gereğince adli işlem başlatılacağı belirtildi.

Bir cevap yazın