İskenderun Belediye Meclisi 2020’yi tamamladı

İskenderun Belediye Meclisi, 2020 yılının son toplantısını 4 gündem maddesi ile gerçekleştirdi. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 1/5000’lik planda onaylanan ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ni kapsayan 4 gündem maddesi onaylandı. Mustafa Kemal Mahallesi’nde yapılması planlanan kapalıspor salonu, İskenderun’a yapılacak olan butik havuz, Pac’da cami yeri ve yeni kaymakamlık binasının önündeki yolun güvenlik açısından kaymakamlık binasına aktarılmasını kapsayan gündem maddelerini içeren plan değişikliği meclis üyelerince kabul edildi.

Başkan Tosyalı, yeni projeleri anlattı

Gündem öncesi yaptığı konuşmalarda, Kasım ayı içerisinde kent genelinde yürütülen çalışmalar ve yapımı devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Tosyalı, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 45 mahallemizin tüm ihtiyaçlarını gidermek için ve belediyemizin her türlü imkanını sunmaya çalıştık. Üzerinde çok hassas durduğum konu olan belediyemizin borçlarını ödedik. Emekli olan arkadaşlarımızın özlük haklarını, geçmişten alacaklı tüm arkadaşlarımızın paralarını ödedik. Konya’dan sonra Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu projesini hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Otobana biri Sakarya, biri de Şekere’den bağlantı yolu açmak için projemizi hazırladık ve Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne teslim ettik. Projenin onaylanması halinde İskenderun’un 100 yıllık trafik sorununu çözmüş olacağız. İskenderun’a şuan 2 noktadan olan giriş – çıkış noktasını 4 noktaya taşıyacağız. İhale süreci devam eden ve 17 mahalleyi ilgilendiren Feyezan Kanalı Peyzaj Projesi Çevre Düzenlemesi çalışmalarımız devam ediyor. 3 bölgede 6 mahallede imar sorunu var. Bu bölgeyle ilgili, muhtarlarımızla ve Çevre ve Şehircik Bakanlığı ile görüştük ve rapor hazırlıyoruz. Kabul edilirse, vatandaşlarımız yerinde dönüşüm yapma şansına sahip olacak. Bakanlıktan, eski doğum hastanesinin tahsisini talep ettik. Oraya kütüphane yapmayı düşünüyoruz. İskenderun’a kültür sanat kongre merkezi kazandırma girişimimiz var. 1500 kişilik salonların olduğu, resim – müzik atölyesi ve kütüphanesi olan İskenderu’na yakışan bir proje üzerinde çalışıyoruz. Ben hep, ‘İman varsa imkan var’ diyorum. İmkânsızlıkları aşacağımıza inanıyoruz. Bu işleri yapmak için şu anda mevzuat sürecindeyiz. Kaynaklarımız mevcut. Belli izinlerin alınması gerekiyor” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, meclis oturumunda ayrıca HBB Başkanı Lütfü Savaş’a da “İskenderun’dan elde ettiğin gelirleri İskenderun’a harca” mesajı vererek, battı- çıktı için teşekkür etti, ama onun dışında İskenderun’un HBB’den hizmet görmediğine dikkat çekti.

Bir cevap yazın