Koronayı yenen vekilden çarpıcı itiraf!

Koronavirüs hastalığını yenen Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 20 günlük evdeki karantina sürecinde yaşadıklarını anlatırken, maske ve mesafe kuralının önemine dikkat çekti. Tat ve koku kaybı gibi belirtiler yaşadığını söyleyen Yayman, hastalanınca insanın hayattan da lezzet alamadığını ifade ederek, bu süreçte insanın en büyük zenginliğinin sağlığı olduğunu daha iyi anladığını vurguladı.

Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından 4 gündür Hatay’da çeşitli ziyaretler yaptığını ve kurallara daha iyi uyduğunu ifade eden Milletvekili Yayman, “Koronayı yaşamayan bilemez. Gerçekten çok zor bir süreç. Ben ki evimdeydim, hastaneye gitmedim, yoğun bakıma da kaldırılmadım. Koronavirüs konusu çok ciddi. Korona sonrası dönemde şunu anladım; kendinizi, ailenizi, eşinizi, geleceğinizi, ölümü düşünüyorsunuz. 20 günlük süreçte aslında hayatın muhakemesini yapıyorsunuz. Büyüklerimiz hep şunu derdi, ama biz pek önemsemezdik, ‘Sağlık her şeyin başı sağlık.’ Koronayı atlatmış biri olarak şunu görüyorum: gerçekten her şeyin başında sağlık var. İnsan sağlığı olmadan hiçbir şeyin tadı yok.  Bende de tat ve koku duygusu gitti. Hayattan lezzet almıyorsunuz. Hiç birşey yapmak istemiyorsunuz. Yaşam enerjiniz ve hayat sevginiz bir anda düşüyor. Mesafe çok önemli. Muhakkak hijyene dikkat etmek lazım. Maske ve mesafeye dikkat edilirse korona ile mücadele de daha çok başarıya ulaşılacağına inanıyorum. Korona olduktan sonra, itiraf ediyorum; dikkat ettiğimi sanıyordum ama aslında dikkat etmiyormuşum. Eski resimlere bakıyorum mesela maske takmamışım. Yeterli düzeyde dikkat etmemişim. 4 gündür Hatay’dayım şimdi maskesiz dolaşmıyorum, sosyal mesafeye de dikkat ediyorum. Hayatın tekrarı yok. Damdan düşmüş biri olarak söylüyorum; Sağlık olmadan, dünya sizin olsa neye yarar!” dedi.

Korona sonrası hayattaki önceliklerinin sevdikleri olduğunu daha iyi olduğunu belirten Yayman, yaşanan süreçte arayan, soran, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür etti.

Bir cevap yazın