Hatay’ın denizdeki incisi: HADO

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Deniz Otobüsü(HADO) seferlerinin yakın zamanda başlayacağını müjdeledi. Katıldığı bir TV programında Arsuz’a bağlı Madenli Balıkçı Barınağı’nda inşası devam eden gümrük binasının bitmek üzere olduğunu açıklayan Başkan Savaş, ilk etapta Gazimağusa, Mersin ve Orta Doğu’dan bir bölgeye bağlaması planlanan seferlerle Akdeniz’de Türk bayrağını dalgalandıracaklarını ifade etti.

HADO’nun hem şehrimizin ticaret ve turizmine katkı sağlayacağını, hem de KKTC ile ilişkileri güçlendireceğini ifade eden Başkan Savaş, Kıbrıs ile Türkiye’nin ikili ilişkisinin güçlenmesi için yeni bir görev üstlendiğini de ifade etti.

Yavru vatan Kıbrıs’ın 37. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Başkan Savaş, “Yavru vatan KKTC bugün 37 yaşında. Bugün Kıbrıs’ın ve Kıbrıs halkının doğum günü. Türkiye ile KKTC arasındaki kan, fikir ve gönül bağı ilelebet devam edecek. Birlik ve beraberliğimiz her zaman diri ve güçlü kalacaktır. İş insanı, esnaf ve öğrencilerimizle birlikte yaklaşık 39 bin Hataylı Kıbrıs’ta yaşıyor. Tüm bunları bir arada düşündüğümüzde Kıbrıs’la çok güçlü ilişkimiz var. Bu ilişkilerimizi daha güçlü hale getirmek ve Kıbrıs’ın tanınırlığını artırmak için Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirildim. Bu görevde kardeşlerimizle birlikte olacağımız için mutlu ve gururluyum” dedi.

Girne ve Hatay kardeş şehir oluyor!

Girne ile Hatay’ın kardeş şehir olması yönünde adım attıklarını da sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, “İki belediyemizin meclisinde de gerekli karar çıktı. Sadece imzaların atılması kaldı. İnşallah aralık ayında hem yeni seçilen cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı, meclis başkanımızı, ticaret odası başkanımızı ziyaret eder hem de Girne ile şehrimiz arasındaki kardeşlik anlaşmasını imzalarız” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın