Barış Atay da listede!

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’ın da aralarında olduğu 18 milletvekili hakkında dokunulmazlığın kaldırılması istemiyle Meclis’e fezleke sunuldu. 18 milletvekiline ait 22 dokunulmazlık dosyası, Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’na sevk edildi.

Fezlekelerin biri TİP Hatay Milletvekili Barış Atay hakkında hazırlanırken, 7’si HDP’li milletvekilleri hakkında, biri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz hakkında, 3’ü İYİ Partili, biri ise AK Partili milletvekili hakkında hazırlandı. Bağımsız milletvekilleri Ahmet Şık hakkında 3, Cemal Enginyurt hakkında ise bir fezleke Meclis’e sunuldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da bir fezleke hazırlanırken, CHP’li Mahmut Tanal, Ali Öztunç ve Haşim Teoman Sancar hakkında da birer fezleke hazırlandı.

İYİ Parti milletvekilleri Yasin Öztürk hakkında 2, İsmail Ok hakkında ise bir fezleke sunuldu. AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz hakkında da bir fezleke hazırlandı.

Hakkında fezleke hazırlanan HDP’li isimler şöyle: Pervin Buldan, Hüseyin Kaçmaz, Murat Çepni, Muazzez Orhan, Kemal Bülbül, Semra Güzel, Ayşe Acar Başaran.

Bir cevap yazın