Bakan Pakdemirli’den yangınla ilgili açıklama

Tüm programlarını iptal ederek İskenderun’daki yangın bölgesine geçen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Hatay Valisi Rahmi Doğan ile birlikte Azganlık bölgesinde yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

Uçakla yanan bölgeleri ve söndürme-soğutma çalışması yapılan alanları gören Pakdemirli, havadan yaptığı ilk incelemenin ardından köy alanlarına inerek incelemelerine devam etti ve yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Orman Teşkilatı’nın bugün 17 yangınla mücadele ettiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, “Yerleşim yerlerinde önemli bir zarar yok.   Tabii ki coğrafi şartlarının sarp olması ve bölgede yol açma faaliyetlerinin de devam ediyor olması biraz daha çalışma koşullarımızı zorluyor ancak inşallah en kısa zamanda kontrol altına alma konusunda da arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Bugün itibarıyla ülkemizde 14 yangın ve 3 zirai yangın olmak üzere Orman Teşkilatı 17 yangınla mücadele etti. 2’si hariç diğerlerinin hepsi kontrol halinde, soğutma faaliyetleri devam ediyor” dedi.

İskenderun’daki yangının sabotaj olup olmadağına dair soruya da Bakan Pakdemirli şu yanıtı verdi; “Böyle bir ihtimal olabilir. Bunu yok saymamak lazım. Herhangi bir bağlantı da bulunmuş değil. Bizim şu anda bütün odağımız yangının söndürülmesi. Onunla ilgili kolluk kuvvetlerimiz ve Valiliğimiz çok yönlü soruşturmayı zaten yapıyor. Şu ana kadar bulunan ne herhangi bir ipucu var ne de herhangi bir bağlantı var.”

Sarıseki Mahallesi’nde söndürme çalışmaları devam eden yangında alevler bazı yerleşim yerlerine sıçrarken, Payas-İskenderun Otoyolu tedbir amaçlı trafiğe kapatılmıştı.

Bir cevap yazın