Tarımla rehabilitasyon Projesi bereket saçtı!

Kırıkhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan Tarımla Rehabilitasyon Projesi kapsamında hükümlülerin yetiştirdiği nar fideleri Kırıkhan’lı çiftçilere törenle dağıtıldı.

Delibekirli Mahallesi’nde düzenlenen törenine AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Temizkan ve vatandaşlar katıldı.

Delibekirli Kara Mehmet narının kokusu, rengi ve eşsiz lezzetiyle damak çatlattığını söyleyen Milletvekili Yayman, her zaman ve her yerde çalışan, üreten ve alın teriyle toprağı işleyen çiftçilerin yanında yer almaya devam edeceklerini ifade etti.

Milletvekili Yayman, Amanosların kırsalında sebze ve meyve üretiminin artması için yeni bir sulama göleti yapılacağı müjdesini vererek, “ Yılanlı Mahallesi’nde yapılması planlanan göletle Delibekirli, Arkıtça, Yılanlı ve Karataş Çamseki mahallelerinin topraklarını suyla buluşturacağız. Bu barajın yapımının ardından bölgede daha çok meyve ve sebze ekilecek” dedi.

Konuşmaların ardından çiftçilere dağıtılan 1500 nar fideleri belirlenen alanlarda toprakla buluştu.

Bir cevap yazın