Bugün muhtarların günü!

Vatandaşlar için kamu ve yerel yönetimler arasında köprü vazifesi üstlenen muhtarlar, günlerini tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da çeşitli etkinliklerle kutladı.

Her yıl 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla, Ata’nınn manevi huzuruna çelenk sunan İskenderunlu muhtarlar, daha sonra Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile kahvaltıda buluştu.  İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’i de makamında ziyaret eder muhtarlar, vatandaşların en büyük yardımcısı olmaya devam edeceklerini ifade etti.

“Bizler, devletin ilk kademesi olarak görev yapmaktayız”

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Keskin, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve muhtarlar katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç yaptı.

 Vatandaşlar için devlet temsilcisi konumunda olduklarını belirten Kekeç, “Bizler, devletin ilk kademesi olarak görev yapmaktayız. Devlet vatandaşa ulaşmak istediğinde ya da vatandaş devlete ulaşmak istediğinde ilk olarak bizlere müracaat ediyor. Dolayısıyla muhtarlık görevimizi yürütürken vatandaşımızın yanında devlet temsilcisi konumundayız, Devlet ile Vatandaş arasında köprü vazifesi görüyoruz. Bu nedenle görevimizin öneminin bilincindeyiz. Hemşerilerimizin talep ve sorunlarına gösterdiğimiz samimi yaklaşımımız, aslında Devletimizin güler yüzü ve şefkat elidir. Muhtarlıklarımız yapılan tüm müracaatları, en kısa yoldan yetkili makamlara aktararak, isteklerin iletilmesi ve sorunların çözülmesine vesile olmak hususunda, hemşerilerimizin de en büyük yardımcısıyız. Geçtiğimiz 19 Ekim 2019 tarihinden bu yana en büyük olumsuzluk tüm dünyayı etkileyen salgındır. Maalesef salgın bizlerin yaşantısını olumsuz yönde etkilemiştir. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda Belen, Arsuz ve İskenderun’da meydana gelen orman yangınları, hemşerilerimizle birlikte muhtarlık faaliyetlerimizi de etkilemiş, oldukça yoğun günler yaşatmıştır. Hem salgın, hem de yangın felaketleri, biz muhtarların önemini ve onlara duyulan ihtiyacı hemşerilerimizin gözünde daha da çok hissettirmiştir. İskenderun Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı olarak bu felaketlerin yaşandığı günlerde büyük özveriyle çalışan Muhtar arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İskenderun Mahalle Muhtarları olarak, önümüzdeki dönemlerde de özverili çalışacağımızı tüm hemşerilerimize duyuruyor, hemşerilerimizden bizlere desteklerini esirgememelerini diliyorum” dedi.

Kaymakam Yönden muhtarları ağırladı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, kaymakamlık bahçesinde ağırladığı muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutlarken, “Kamu hizmetlerine paydaş olan muhterem muhtarlarımıza üstün gayretlerinden ve fedakarlıklarından dolayı şükranlarımı sunar, İlçemizde görev yapan muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü” nü kutlarım” dedi.

Bir cevap yazın