İSTE de Akademik Yıl Açılış Töreninde

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde  gerçekleştirilen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Orkestrası’nın müzik dinletisi ile başlayan törende, Türk yükseköğretiminin gelişimi ve mevcut durumu ile ilgili bir video gösterimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni akademik yılın hayırlara vesile olmasını dilerken, COVİD-19 pandemisi nedeniyle zor koşullarda yürütülse de akademik eğitimin kesintisiz devam etmesinin önemini vurguladı. Uzaktan eğitimin kıymetli olduğunu ancak örgün eğitimin yerini tutmayacağını ifade eden Erdoğan, mümkün olan en kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedeflediklerini söyledi.

 ‘‘YÖK Anadolu Projesi’’ müjdesi veren Erdoğan,   projenin Anadolu’daki yeni gelişen üniversiteleri daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek, eksiklerin hızlı bir şekilde giderilmesini amaçladığını söyledi. Erdoğan, salgın döneminde kıymeti daha iyi anlaşılan bir başka önemli projenin de “YÖK Sanal Laboratuvar Projesi” olduğunu  belirterek, projeyle fen, mühendislik, eczacılık gibi fakültelerin programlarında yer alan genel kimya ve fizik laboratuvarı derslerinin sanal ortamda verilebileceğini ifade eden Erdoğan, ilk olarak, ‘‘Dijital Dönüşüm’’ projesinde yer alan 24 üniversitede başlayacak olan bu projeden 15 bin öğrencinin istifade edebileceğini de sözlerine ekledi.

Töreninin sonunda, YÖK tarafından her yıl bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen “YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri” de sahipleriyle buluştu. Ödül almaya hak kazanan akademisyen ve üniversiteler, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Rektör Depci: akademik yılımız hayırlı olsun

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de 2020-2021 Akademik Yılın herkes için hayırlara vesile olmasını dileyerek, en kısa süre de örgün eğitime geçerek öğrencileriyle yeniden İSTE Kampüste buluşmak istediklerini kaydetti.

Bir cevap yazın