Milletvekilinin kararlı duruşuna tam destek

MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Belen’de başlayıp İskenderun ve Arsuz’a sıçrayan orman yangınını üstlenerek, sosyal medyada terör propagandası yapan hesaplarla ilgili İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Terör örgütü PKK’nın kundaklama eylemi olabileceği üzerinde yoğunlaşılan orman yangını kadar, sosyal medya terörünün de Hataylılar’ı derinden yaraladığını ifade eden Milletvekili Kaşıkçı, “Hatay’ı karalayan, yangını üstlenen, Hataylılar’la alay geçmeye çalışan, Türk Milletine ve Hatay’a karşı tehditkar ve kışkırtıcı paylaşımlar yapan tüm sosyal medya hesapları ile ilgili suç duyurusunda bulunduk” derken, vatandaşlara da sağduyu çağrısı yapmayı ihmal etmedi.

Bu grupların amacının halkı karşı karşıya getirmek olduğunu ifada eden Milletvekili Kaşıkçı, “En önemli özelliğimiz hoşgörü. Bu özelliğimizi devam ettirmemiz lazım. Sosyal medya hesaplarından bizi provokasyonlara çekmeye çalışıyorlar.” diyerek, sosyal medya hesaplarının bütün yöneticilerinden tek tek hesap sorulacağına inandığını ifade etti.

Beraberinde Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, ülkü ocakları ilçe başkanları ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunan Milletvekili Kaşıkçı, daha sonra şu açıklamayı yaptı; “Geçtiğimiz Cuma günü Belen ilçemizde başlayıp, İskenderun ve Arsuz’a sıçrayan orman yangını ile ilgili bütün hemşerilerimize geçmiş olsun diyorum. Türkiye’nin gözlerini Hatay’a çevirdiği bir felaketti. Bu yangını diğer yangınlardan ayıran özelliği aslında meskûn mahallede çıkmış olması. Vatandaşların yangından kaçtığı panik halindeki görüntüler Türkiye’nin içini yaraladı. Şükürler olsun devletimiz tüm kurumlarıyla Hatay’da seferberlik başlattı. Çok şükür can kaybınız yok ancak, doğa bir canlı değil mi, yaban hayatı bir canlı değil mi? Çok üzgünüz. Bu noktada, vatandaşımızın içini yakan bir husus da sosyal medyada estirilen terör yangını. ‘Ateşin çocukları insiyatifi’nin paylaşımları yangın kadar vatandaşın içini yaktı. Paylaşım yapılan sitelerin çalışmalarını yaparak, çıktılarını aldık ve bugün sitelerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. İçişleri Bakanımız dün gerçekleştirdiği Hatay ziyaretinde, sosyal medya hesaplarının dört tanesinin Türkiye’de, iki tanesinin Belçika ve Almanya olmak üzere yurtdışında olduğunu aktardı. Bu sosyal medya hesaplarıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı, daha devamı gelecek. Sahada terör var, bir de sosyal medya terörü var. Güvenlik güçleri, yargı bu işin üzerine gidiyor. Hatay’da İHA’lar uçuyor. En ufak bir ihtimali bile değerlendiriyorlar. Bizim burada olma amacımız; sosyal medya terörü. Sayfa yöneticileri 2 kişi değil yüzlerce insan var. Hatay Halkı olarak hepsinden hesap sorulmasını istiyoruz. Türk yargısı ve emniyet teşkilatı görevini yapıyor. Bizler de konuyu takip edeceğiz.”

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de, yapanların yanına kar kalmayacağını belirterek, “ Hep birlikte üzerimizi düşeni yapacağız ve Belen’i yeniden yeşillendireceğiz” dedi.

Bir cevap yazın