Hatay Valiliği iyiliğin peşinde!

Hatay Valiliği,  İskenderun’da çöpten atık toplarken görüntüleri çekilen engelli çocuğun 3 ay önceki görüntülerinin yeniden sosyal medyada yayınlanması üzerine açıklama yaptı.

Haziran ayında yayınlanan görüntüler üzerine Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın talimatı ile aileye her türlü maddi ve manevi desteğin sağlandığını duyuran Valilik, engelli çocuğun ve kardeşlerinin sağlık, eğitim ve bakım ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, çocukların herhangi bir yerde çalıştırılmadığının da altını çizdi.

Sosyal medyada görüntülerin tekrar dolaşımda olması üzerine aile ile yeniden görüşüldüğünü açıklayan Valiliğin kamuoyu duyurusu şöyle, “09.06.2020 tarihinde İskenderun İlçemizde engelli bir çocuğumuzun tekerlekli sandalye üzerine çıkarak çöp kutusundan plastik atık toplamaya çalışması ile ilgili görüntülerin sosyal medyada görülmesi üzerine Sayın Valimiz Rahmi Doğan’ın talimatları üzerine 10.06.2020 tarihinde yapılan incelemeler sonucunda ilgili kurumlarımızın aileye her türlü maddi ve manevi destek sağladığı görülmüş olup aile ile çocuğumuzun evinde bakılması konusunda görüşmeler yapılmıştır. Sosyal medyada görüntülerin tekrar dolaşımda olması üzerine aile görüşülmüş olup, engelli çocuğumuzun ve kardeşlerinin herhangi bir yerde çalıştırılmadığı, okul çağında olanların eğitimlerine devam ettikleri, çocukların sağlık, eğitim ve bakım ihtiyaçlarının karşılandığı, aileye yapılan sosyal yardımlar ve babanın kazancı ile geçiminin sağlandığı görülmüştür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”  

Bir cevap yazın