EXPO’ya özel çiçekler

Hatay Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2021 hazırlıkları kapsamında yeni bir projeye daha imza attı. 23 Nisan-29 Ekim 2021 tarihleri arasında ‘Medeniyeler Bahçesi’ teması ile gerçekleşecek olan EXPO 2021 için hazırlıklarına tüm hızıyla devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi, EXPO Akademiler Birimi Botanik Akademisi ekibi ve Ekinci Özel Eğitim Meslek Okulu ile işbirliğiyle sera oluşturarak bitki üretimine başladı.

EXPO ekibi tarafından oluşturulan serada incelemeler gerçekleştiren EXPO Genel Sekreteri İhsan Çakar ve EXPO Genel Sekreter Yardımcısı Musa Eskiocak öğrencilere EXPO 2021 hakkında bilgiler vererek, onlarla birlikte bitkileri toprakla buluşturdu.

Dünyanın 3.büyük organizasyonu olan EXPO 2021’de halk ile iş birliği yapmanın önemine değinen EXPO Genel Sekreteri İhsan Çakar, Hatay’ın kültürel, turizm sosyal ve ekonomik değerlerini tüm dünya ülkelerine tanıtacak olan EXPO 2021’e özel eğitim gören öğrencilerin de ürettiği çiçeklerle yer almasından mutluluk duyduklarını belirterek, öğrencilerin toprakla iyi bir enerji yakaladıklarını ifade etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmaların öğrenciler için oldukça faydalı olduğunu belirten Okul Müdürü Ahmet Açıkel de, “ Okulumuzda 9.sınıf ve 12. Sınıf öğrencilere eğitim vermekteyiz. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Öğrencilerimizin eğitim ve rehabilitasyonunu gerçekleştirmiş oluyoruz. Seramızda sukulent yetiştirmek üzere çalışma başlattık. Öğrencilerimiz çalışmalardan dolayı oldukça mutlular. Bu bizim için başlangıç oldu. Bu çalışmaların daha verimli geçeceğine inanıyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Gerçekleştirilen çalışmanın öğrencilerin istihdamı açısında yararlı olacağını belirten Tarım Öğretmeni ve Ziraat Mühendisi Özlem Dal ise, “Öğrencilerimiz toprakla uğraşırken çok mutlular. Çocuklarımızı hayata hazırlamak ve rehabilitasyonlarını yapmak üzere buradayız. Çocuklarımız ile birlikte olmaktan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen etkinlik sonunda projede yer alan öğrencilere katılım belgesi verildi.

Bir cevap yazın