13 dekarlık otoparkta adım atacak yer yok!

Reyhanlı yediemin otoparkında piyasa değeri 12 milyon lira olan 3 bin 500 motosiklet, aralarında lüks olanlarla birlikte 180 otomobil, 9 konteyner, 10 traktör ve çekici adeta çürümeye terkedildi.

13 dekarlık otoparkta adım atacak yer kalmazken, görevliler yetkililerin bir an önce harekete geçmesi için çağrıda bulundu.

Otoparktaki servetin çürüyeceğine, ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyleyen otopark işletmecisi Mustafa Çalışkan, “Bu servet, çürüyeceğine satılırsa hem halk araç sahibi olur hem de en önemlisi milli ekonomiye kazanç olur. Bu arada bizim de mağduriyetimiz giderilmiş olur. Hacizli ya da çeşitli nedenlerle yakalamalı olduğu için buraya getirilen araçların yanı sıra daha önce Suriye’den getirilen ancak sahte belgeli oldukları belirlenen lüks otomobiller de otoparkta kaderlerine terk edilmiş durumda. Bekleme süresi dolan ya da mahkemesi tamamlanan araçlar da biran önce işlemleri tamamlanıp satışa sunulursa, en çok kazanan devletimiz olacaktır. Talebimiz buradaki araçların bir an önce değerlendirilmesidir” dedi.

Özellikle polis veya jandarma tarafından yapılan denetimlerde fenni muayeneleri olmadığı için yakalanarak, otoparka çekilen motosikletlerin, sahiplerinin de işsiz ya da sıkıntıda olmaları nedeniyle geri alınmadığını da belirten Çalışkan, motosikletlerini alamayanların otopark ücretini de ödeyemediklerini söyledi.

Bir cevap yazın