‘Tedbirlere uymak bireysel bir sorumluluk’

Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliği’ne ‘’Sağlık İçin Hepimiz İçin’ sloganıyla göndermiş olduğu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri genelgesi kapsamında Antakya Uzun Çarşı ve Kunduracılar Çarşısı’nda denetim gerçekleştirdi.

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile birlikte ilgili personellerin katılımı esnaf ve bireylere yönelik düzenlenen Covid-19 denetiminde Vali yardımcısı Tetikoğlu, halkımızın görünmeyen tehlike haline gelen koronavirüse karşı gelinen noktada, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymanın artık bireysel ciddi bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.


Hatay’daki vaka artış sayılarının Türkiye ortalamasının altında olmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Vali Vekili Aydın Tetikoğlu, “Türkiye’nin şuan her yerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen genel denetim uygulamasını bizde ilimizde gerçekleştiriyoruz. Bu denetimlerdeki amaç ceza uygulamak değil maske mesafe, hijyen kuralına dikkat çekmek ve halkımızı bu konuda bilinçlendirmek. Tüm dünyayı etkileyen bir sağlık sorunu ile karşı karşıyayız bu virüsü yenebilmemizin en kolay yolu da kurallara uymamızdan geçmekte. Eğer biz gerekli olan maske mesafe ve temizlik kurallarına uyarsak bu vakalarla daha az karşılaşırız. İlimizin vaka artış sayılarında Türkiye ortalamasının altında olması memnuniyet verici bir husus. Alınan tedbirlere gerekli hassasiyeti gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyor aynı duyarlılığın devam etmesini diliyorum.” dedi.

Kontrollü sosyal hayat kapsamında, vatandaşların koronavirüs hastalığı açısından bir risk taşıyıp taşımadıklarının güvenli bir şekilde paylaşılmasına yardımcı olan ve yeni düzenlemelerle birlikte bir çok alanda zorunlu hale de getirilen ‘’Hayat Eve Sığar’’(HES) mobil uygulaması hakkında da esnaf ve vatandaşların bilgilendirildiği denetimde, ayrıca uygulamanın cep telefonlarına nasıl yüklenip kullanılabileceği konusunda da destek sağlandı.

Bir cevap yazın