Minnettarız…

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 8 şehit yakını ve 12 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı düzenlenen törenle takdim etti.

Ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin huzuru için canlarını feda eden şehitlerimizin yakınları ve saygı değer gazilerimizin yanı sıra il protokolünün de katıldığı törende, Kahraman Şehitler ile gazilerimizin kısa özgeçmişlerinin okunmasını müteakip, şehitlerin varislerine  ve gazilere Devlet Övünç Madalyaları ile Beratları Vali Doğan tarafından takdim edildi.

“Ne mutlu bizlere ki asil bir milletin evlatlarıyız”

Gösterdikleri sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakarlık dolu çalışmalarıyla ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda canlarını feda eden bütün şehitleri rahmetle anan Vali Doğan, “Bu anlamlı törende Sayın Cumhurbaşkanımız adına 8 şehit yakınımıza ve 12 gazimize aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hatıralarının sonsuza dek unutulmayacağını gösteren manevi değeri yüksek bir nişan olan Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını tevdi edeceğiz. Üç kıtanın birleştiği, sayısız medeniyetin konup göçtüğü Anadolu coğrafyasında bin yıldır yaşayan kadim bir milletin mensuplarıyız. 1071 Malazgirt’te başlayan Çanakkale Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşına, Kore’den Kıbrıs Barış Harekatına, yıllardır süren terörle mücadeleden 15 Temmuz Hain Girişimine kadar milletçe hep birlikte savaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla, o karanlık gecede hainlere ve onların işbirlikçilerine, hep birlikte karşı koyduk. Gecenin karanlığını sabahın ferahına hep beraber dönüştürdük.  Halende Fırat Kalkanı, Zeytindalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı Harekatıyla kara sınırlarımızı, Akdeniz’de de Mavi Vatan sınırlarımızı korumak için gece gündüz nöbetteki askerlerimizde aynı şuurla görev yapmaktadır. Buradan bir kez daha ifade etmeliyim ki, gözünü bu topraklara dikenlerle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu mübarek vatanı ve onların hatıralarını asla çiğnetmeyeceğiz. Ne mutlu bizlere ki tarihte hep şanla şerefle yer almış, vatanı bağımsızlığı ve milli onuru için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış asil bir milletin evlatlarıyız” dedi.

“Bu topraklar kahramanlarımızın mirasıdır”

Vatan sevgisini millet ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk Milleti için şehitlik ve gaziliğin ulaşılabilecek en yüce makam olduğunu belirten Vali Doğan, “Bu cennet vatan, bu kutsal topraklar, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin isimli isimsiz tüm kahramanlarımızın mirasıdır. Dolayısıyla ne şehitlerin, ne gazi olanların ne de onları büyük bir vatan ve millet sevgisiyle sevgisiyle yetiştiren anne ve babalarının hakkı ödenebilir. Bu madalyalar ve beratlar,  devletimiz ve milletimizin sizlere bir şükran hediyesidir. Her vesileyle dile getiriyorum; burada da bir kez daha tekrarlamak istiyorum; şehitlerimizin aileleri, malul olan kahramanlarımız bizlere emanettir. Onlara sahip çıkmanın en önemli sorumluluğumuz olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu her şeyden önce vefa borcumuzdur. Milletimizde devletimizde bu konuda gereken duyarlılığı göstermektedir. Şehit ve gazilerimizin emaneti vatanımıza aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkacağımızı bu vesileyle bir kez daha vurgulamak istiyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden, bölücü terör örgütleriyle mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla devam edecektir.  Sözlerime son verirken milletim ve devletim adına bütün güvenlik güçlerimize ve ailelerine şükranlarımı bir kez daha tekrarlıyorum. Bu vesileyle Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet kahraman gazilerimize minnet duygularımı bir kez daha ifade ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.          

Bir cevap yazın