Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü göl ve göletlere 94 bin sazan yavrusu bıraktı.
Ekolojik yaşamı desteklemek ve yerel balıkçılığa katkı sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaya bizzat katılan Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, yavru balıkların Kırıkhan Gölbaşı Gölü, Reyhanlı Yenişehir, Merkez Karlısu, Yayladağı Hisarcık, 23 Temmuz (Görentaş), Yoncakaya ve Yalaz göletlerine bırakıldığını söyledi.
Su ürünleri ve kaynaklarının sürdürülebilir kullanılmasını amaçladıklarını anlatan Çolakoğlu, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, su ürünleri kaynaklarındaki doğal türlerin ve ekolojik dengenin korunması, su kaynaklarımızda biyolojik çeşitliliğin arttırılması, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” yürütülmektedir. 2020 yılında proje kapsamında, Bakanlığımıza bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nce ilimize 94.000 adet sazan balığı yavrusu tahsis edilmiştir. Anadolu’muzun ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan bu balıklar göletlere bırakılmıştır. Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.