Tarihi Uzun Çarşı’da gece mesaisi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Antakya Belediyesi tarafından hazırlanan Uzun Çarşı Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin 1. Etap çalışmaları yarın start alacak. Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile yüklenici firma yetkilileri Uzun Çarşı esnafı ile bir araya gelerek, projenin ayrıntıları hakkında bilgiler verdi.

Tarihi Uzun Çarşı’nın hak ettiği görüntüye kavuşmasının herkesin hayali olduğunu ve bu hayalin gerçekleşmesi için ilk adımı attıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, projenin 5 etaptan oluştuğunu ve en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Projenin gerçekleşmesinde çarşı esnafının da desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade eden Başkan İzzettin Yılmaz, “Esnafımızın da çarşımızın layık olduğu görüntüye kavuşması için gerekli özveriyi ve fedakarlığı göstereceklerinden eminim. Ben  projemize destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin öncülüğünde yapılacak olan projenin şimdiden Antakya’mıza, Uzun Çarşı’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

‘Esnafımızı mağdur etmeyeceğiz’

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de projenin yarın başlayacağını belirterek, “Çarşamba gününden itibaren çarşımızda söküm işleri başlıyor. Uzun Çarşı’mızın Antakya’ya yakışır bir biçimde dizayn edilebilmesi için esnafımızın hoşgörüsüne, sabrına ve desteğine ihtiyacımız var. Ne kadar birbirimize destek olursak o kadar başarılı oluruz. Burada biz geceleri çalışacağız. Esnafımız her sabah geldiğinde dükkânının önünü tertemiz bulacak. Yani esnafımızı hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. Bizim içinde en önemlisi bu. Ama bizim de esnafımızdan isteğimiz:  Lütfen saat 19.00’da dükkanınızın önünde bir şey kalmasın ve 19.00’dan sonra bize teslim edin” dedi.

Bir cevap yazın