Hatay’da 147 bin büyükbaş hayvan aşılanacak!

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, devam eden sonbahar şap aşılama kampanyası ile il genelinde 146 bin 732 büyükbaş hayvanın  tamamının aşılanmasını hedeflediklerini söyledi.

Halk arasında “dabak” diye de bilinen şap hastalığının ülkemiz hayvancılığının önemli problemlerinden biri olduğunu ifade eden Çolakoğlu, hayvanlarda et ve süt veriminde büyük kayıplara, genç hayvanlarda ölüme, gebe hayvanlarda ise yavru atmaya neden olduğunu ifade etti.

Yılda iki kez olmak üzere ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yapılan şap aşılama kampanyasının ilkbahar döneminin tamamlandığını, Sonbahar Şap Aşılaması kampanyasının da 01 Eylül –16 Kasım 2020 tarihleri arasında yürütüleceğini ifade eden Çolakoğlu, “Sonbahar Şap Aşılama Kampanyamız 01 Eylül 2020 tarihinde başlamış olup, ilimiz hayvan mevcudu olan 146 bin hayvanın tamamı maske, mesafe, eldiven ve hijyen kurallarına azami riayet edilerek aşılanması hedeflenmektedir. Aşılama kampanyasının başarıya ulaşması için Üreticilerimizin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları ve aşılama için gelen sağlık personeline yardımcı olmaları gerekmektedir. Tüm hayvancılık işletmelerine gidilerek gayret ve özveri ile yürütülecek aşılama kampanyasının ilimiz hayvancılığına  hayırlı olmasını dilerim“ dedi.

Ergün Çolakoğlu ayrıca, il dışına sevk edilecek sığır cinsi hayvanların şap hastalığına karşı son 12 ay içerisinde en az iki kere aşılanmış ve ikinci aşılamanın da son 6 ay içerisinde yapılmış olması gerektiğine dikkat çekti.

Bir cevap yazın