Vali Doğan’dan Hataylılar’ın duyarlılığına teşekkür

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Sağlık Bakanlığı’nın son 7 gün içindeki Covid-19 raporuna göre, Hatay’ın en düşük vakanın görüldüğü ve il genelinde yapılan denetimlerde de birinci il olmasında alınan tedbirlerin önemli rol oynadığını belirtirken, tedbirlere uyan Hataylılar’a da ayrıca teşekkür etti.

Hatay’da verilerinin iyi olmasının ‘Rehavete kapılacağımız’ anlamına gelmediğini, aksine tedbirleri daha da arttıracaklarını ifade eden Vali Doğan, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.

Tedbirsizliğin, virüsün yayılmasına izin verdiğini vurgulayan Vali Doğan, “Vali Doğan,  “Virüsle mücadelenin bilinen tek çözümü maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak. Bu nedenle koronavirüs vakalarının önüne geçmek ve farkındalık yaratmak amacıyla  gerçekleştireceğimiz denetimleri önümüzdeki günlerde daha da sıklaştıracağız. Biz ceza yazma niyetinde değiliz, kimseyi cezayla bu önlemleri aldırma niyetinde değiliz. Hatay’da verilerin iyi olmuş olması rehavete kapılacağımız anlamına gelmiyor, aksine tedbirlerimizi daha da arttıracağız.  Bu konuda bütün kurumlarımız, birim amirlerimiz, emniyetimiz, jandarmamız, sağlık teşkilatımız canla başla çalışıyorlar. Birilerinin ihmalkârlığı birilerinin gevşek davranması sağlık teşkilatımıza, sağlık personelimize ilave yük getiriyor. Öncelikle bunun hesabını yapmamız lazım, son birkaç ay içerisinde devletimiz 7-8 tane çok büyük hastane açtı.  Bunlar çok önemli yatırımlar, ancak bu yatırımlarımız var diye tedbirsiz davranıp bu virüsün yayılmasına izin vermemeliyiz.  İl olarak Bakanlığımızın tüm tedbirlerini harfiyen uygulamaya çalışıyoruz, bu da bir başarı getirdi.  Hedef; virüsün tamamen ortadan kalkması bunun gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımıza buradan tekrar şükranlarımı sunuyorum. Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Sağlık Teşkilatıma, Emniyet Teşkilatıma, Jandarma Teşkilatına Vefa Destek Gruplarına görev alan tüm kamu kurum kuruluşları temsilcilerine yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın